Az Apple a héten bejelentette a WWDC 2023 időpontját. Ez az éves fejlesztői konferencia 2023. június 5. és 9. között lesz, ahol június 5-én kerül sor az iOS 17 bemutatására, ám talán még fontosabb, hogy a Reality Pro virtuális valóság sisakot is bemutatják.

Még nem biztos, hogy az Apple fejhallgatója Reality Pro vagy Reality One néven kerül-e forgalomba, de azt tudjuk, hogy az új rOS platformot fogja futtatni. Feltehetően egy M2 lapkával lesz ellátva, két 4K kijelzővel, fej- és testkövető kamerákkal és szenzorokkal. Nem lesz szükség kontrollerre, a kezünkkel tudunk majd gesztusokat végezni, illetve a Siri is rendelkezésünkre áll majd. A készülék ára várhatóan 3 000 dollár (kb. 1 043 000 Ft). Lehet, hogy egészségügyi funkciókat is tartalmaz, teljes testű avatarokat (digitális karakter) a FaceTime hívásokban, és az év végén lesz elérhető.

Az iOS 17 a macOS 14 és a watchOS 10 mellett jelenik meg. Az iOS 17 kódneve Dawn, és először lehetőséget ad majd a sideloadingra az Apple eszközein. 2024-től az EU megköveteli az Apple-től, hogy lehetővé tegye más alkalmazásboltok telepítését a készülékein, és úgy tűnik, hogy az iOS 17-nel kezdi meg ezt a folyamatot. Az Apple változtatásokat tervez a widgetekben, értesítésekben és a Siri-ben.

Lesz CarPlay frissítés is, extra autós funkciókkal, amelyeket a felületen keresztül lehet majd irányítani. Új widgetek is érkeznek, az első járművek az új CarPlay-pel az év végén jelennek meg. Az Apple lehetővé teheti, hogy harmadik féltől származó böngészők használhassák saját motorjaikat, és ne követeljenek WebKit-et. A közönség szeretne hangerőszabályzót a riasztáshoz és a FaceTime-hoz, több időzítőt és a Siri ChatGPT integrációt. Elképzelhető, hogy láthatunk majd egy MacBook Air-t is az új Apple M3 lapkával.