A Xiaomi 13 Ultra kamerás telefon áprilisi kínai debütálása óta nagyon várják Európában. Most már látszik a végjáték: a vállalat hivatalos honlapján elindult a visszaszámlálás, június 8-át jelölve meg a globális piaci bevezetés dátumaként. Ugyanezen az oldalon további részletek is olvashatók a készülékhez járó előnyökről. Lássuk, mire számíthatunk.

A Xiaomi 13 Ultra kamerás telefon beharangozott európai megjelenése: Dátum, árak és különleges csomagajánlatok

Úgy tűnik, a Xiaomi 13 Ultra kamerás telefon vásárlói kapnak egy három hónapos YouTube Premium előfizetést és hat hónapig 100 GB-os Google One tárhelyet. Lehetséges, hogy a csomagban további kedvezmények is lesznek, legalábbis az előrendelési időszakban, de erről a részletekről majd a romániai piaci bevezetés után értesülünk. Európában a készülék 12 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel fog megjelenni, és fekete, valamint olívazöld színben lesz elérhető.

Nemrég derült ki, milyen áron várható a smartphone az Európai Unióban. Franciaországban 1499 euró lesz az ára, így Magyarországon 557 ezer forintnál magasabb ár várható. Ez logikusnak tűnik, tekintettel arra, hogy a Xiaomi 13 Pro modell 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel 524 990 forintért kapható.

A Xiaomi 13 Ultra kamerás telefon beharangozott európai megjelenése: Dátum, árak és különleges csomagajánlatok

Emlékeztetőül, a Xiaomi 13 Ultra 6,73 hüvelykes kanyargós AMOLED képernyővel, QHD+ felbontással és 120 Hz-es frissítési rátával rendelkezik. A lapkája a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, a fotókamera pedig Leica Vario Summicron lencsét és 1 hüvelykes, 50 MP felbontású Sony IMX989 szenzort tartalmaz.

A készülékben található továbbá egy 50 MP-es Sony IMX858 szenzor az ultranagy látószögű kamera számára, plusz két 50 MP-es telefotó kamera. Ezek is Sony IMX858 szenzorral rendelkeznek. A csomagban van még egy 32 MP-es selfie kamera, és 5000 mAh kapacitású akkumulátor, 90W vezetékes és 50W vezeték nélküli töltés támogatással.