Az Apple a nagy várakozásokkal övezett AR/VR fejhallgatóját, a Reality Pro-t várhatóan június 5-én mutatja be. Ross Young iparági elemző információi szerint a fejhallgatóban két, 1.41 inch méretű mikro OLED képernyő kap helyet, amelyek mindegyike szemenként lenyűgöző 4K felbontású képet biztosít. Ez azt jelenti, hogy a képpontsűrűség eléri a 4,400 pixel/inch (ppi) értéket, így a fejhallgató rendkívüli vizuális élményt ígér.

A Reality Pro képernyőfelbontása jelentősen felülmúlja a jelenlegi piacvezető fejhallgatóké, mint a Meta Quest Pro és a PlayStation VR 2, adatait. Ezek a készülékek szemenként 1,800 x 1,920 és 2,000 x 2,040 pixel felbontású képet biztosítanak, míg az Apple fejhallgatója jóval nagyobb felbontást ígér, ami még részletgazdagabb grafikát tesz lehetővé.

A készülék további kiemelkedő tulajdonsága a rendkívüli fényereje. A képernyők fényerőssége meghaladja az 5 000 nitet, ami majdnem háromszorosa a tipikus okostelefon képernyőjének maximális fényereje. Valószínűsíthető, hogy a fejhallgató képernyője ProMotion technológiát is alkalmaz, ami 120Hz vagy akár magasabb frissítési rátát kínál.

A Reality Pro, az Apple legújabb AR/VR fejhallgatója, két 4K képernyővel fogja kápráztatni a felhasználókat

A ~515 000 Ft-os ár talán ijesztően magas lehet a hétköznapi felhasználók számára, de a Reality Pro elsősorban a szakemberek és fejlesztők számára készült. Ők valószínűleg kihasználják majd a készülék fejlett képességeit, hogy magával ragadó élményeket teremtsenek a metaverse-ben. Ahogy a technológia fejlődik, várható, hogy az Apple kiadja a fejhallgató egyszerűbb, nem Pro változatát is, amely szélesebb közönség számára lesz elérhető, barátságosabb áron és egyszerűsített specifikációkkal.

Az Apple Reality Pro AR/VR fejhallgatója két 4K képernyővel kínál majd látványos vizuális élményt, és várhatóan jelentős hatást gyakorol az augmentált és virtuális valóság világára.