Az Apple megtartotta az egyik legjelentősebb eseményét az évben, a WWDC 2023-at. A fő előadás keretében bemutatták az újonnan kifejlesztett szuper-számítógépet, az Apple Vision Pro intelligens szemüveg formájában. Részletesen bemutatták az iOS 17-et, a macOS Sonomát, debütált az első 15 hüvelykes MacBook Air, és egy rendkívül erős lapka, az M2 Ultra. A cég bejelentette, hogy a AirPods Pro 2 fülhallgató számára fontos frissítést terveznek, amely új funkciókkal gazdagodik. További részleteket lentebb találsz.

Az Apple AirPods Pro 2 fülhallgatója fontos frissítést kap: Az Adaptív hang, a Személyre szabott hangerő és a Beszélgetés-tudatosság funkciók érkeznek

A frissítés az ősszel kerül majd kiszállításra az AirPods Pro 2 fülhallgatókhoz, és az Adaptív hang funkció lesz az előtérben. Gyakorlatilag a fülhallgatók a Transparencia módból átváltanak az Aktív zajcsökkentő módba és fordítva, a környezetnek megfelelően. Így mindig a legjobb hangminőséget élvezheted anélkül, hogy automatikusan választanod és váltogatnod kellene ezek között a módok között.

Az Apple AirPods Pro 2 fülhallgatója fontos frissítést kap: Az Adaptív hang, a Személyre szabott hangerő és a Beszélgetés-tudatosság funkciók érkeznek

Egy másik funkció, ami a frissítéssel érkezik, a “Személyre szabott hangerő”. Gépi tanulási technológiákat használnak a környezeti feltételek megértésére, és az audió élmény automatikusan igazodik a saját hangpreferenciáidhoz.

A Beszélgetés-tudatosság is megjelenik, egy olyan mód, amely lehalkítja a zenét és felerősíti a környezeti hangokat, ugyanakkor csökkenti a környezeti zajt. Ez csak akkor aktiválódik, amikor elkezdesz beszélni. Természetesen mindezek a lehetőségek aktiválhatóak vagy deaktiválhatóak, ahogyan szeretnéd.

Az Automatikus váltás funkció is bejelentkezett, amellyel gyorsabban csatlakozhatsz Apple eszközeidhez, amikor elkezded használni őket. Ha például iPhone-ról váltasz Mac-re vagy iPad-re, a fülhallgató azonnal csatlakozik, így egy zökkenőmentes élményben lehet részed.

Az AirPods Pro (1. gen), AirPods 3 és AirPods Max fülhallgató esetén ott lessz a Némítás vagy Némítás feloldása opció. Lehetővé teszi, hogy a nyomásérzékelőket vagy a korona gombot használjuk a mikrofon kikapcsolásához telefonhívások alatt.

Emlékeztetlek, hogy a cég legújabb fülhallgatói az AirPods Pro 2. Ezek 2022 végén debütáltak, akár 30 óra üzemidővel, fejlett hanglapkával és új helymeghatározási opciókkal. Az aktív zajszűrés kétszer erősebb, mint az első generációnál, és a tokban hangszóró található, hogy könnyebb legyen megtalálni. Magyarországon ezeket a fülhallgatókat 105 000 Ft körül értékesítik.