Az elmúlt hónapokban több pletyka is felröppent a Samsung következő hajtogatható telefonjainak (Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5) idén történő bevezetéséről. A Samsung DX Global Marketing Központ elnöke, Lee Young-Hee megerősítette, hogy a pletykák igazak. Most a Samsung egy sajtóközleményben közölte, hogy a következő Unpacked esemény Dél-Korea fővárosában, Szöulban kerül megrendezésre.

Hamarosan bemutatkozik a Samsung Galaxy Z Fold 5 és a Z Flip 5: itt vannak a részletek

A Samsung úgy nyilatkozott, hogy a szokatlan helyszín „lehetőséget ad a világnak arra, hogy megtapasztalja a múlt, jelen és jövő izgalmas ötvözetét, amely meghatározza Szöul szellemiségét”. Az Unpacked események 2010 óta világszerte különböző helyszíneken kerülnek megrendezésre. Az első Las Vegasban volt, majd később olyan városokban rendeztek eseményeket, mint Barcelona, Berlin, London és New York. Samsung elmondta, hogy idén Szöul került kiválasztásra, mivel „az ottani dinamikus kultúra és az innováció globális trendeket befolyásoló szerepe” miatt.

Hamarosan bemutatkozik a Samsung Galaxy Z Fold 5 és a Z Flip 5: itt vannak a részletek

Bár a Samsung nem hozta nyilvánosságra a bemutatásra kerülő termékek neveit, a cég megerősítette, hogy a legújabb hajtogatható telefonokról van szó. Ez azt jelenti, hogy valóban a Galaxy Z Fold 5-ről és a Z Flip 5-ről beszélünk. Az új Unpacked esemény a júliusi hónap utolsó hetében kerül megrendezésre.

Emlékeztetőül, a Galaxy Z Fold 5 már megjelent hivatalos látványterveken, és a specifikációi is felkerültek az internetre.

Íme az eszköz várható főbb jellemzői:

  • Belső kijelző: 7,6 hüvelykes, AMOLED
  • Külső kijelző: 6,2 hüvelykes, AMOLED, 120 Hz
  • Lapka: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • RAM: 12 GB LPDDR5
  • Tárhely: 256 GB, 512 GB, 1 TB UFS 4.0
  • Szelfi kamera: 10 MP belső + 10 MP külső
  • Főkamera: 50 MP + 12 MP ultrawide + 10 MP telephoto, 8K 30 FPS videofelvétel
  • Egyéb: jobb sztereó hangszórók, S-Pen támogatás, IPX8 tanúsítvány, One UI 5.1.1

A Galaxy Z Flip 5-ről is felbukkantak már képek az interneten, a látványtervek pedig egy 3,4 hüvelykes, nagylelkű külső panelt tártek fel. Ez a telefon 165 x 71,8 mm méretű és mindössze 6,7 mm vékony a kihajtott állapotában. A belső, 6,7 hüvelykes AMOLED kijelző 120Hz-es frissítési sebességgel és Full HD+ felbontással rendelkezik.

Hamarosan bemutatkozik a Samsung Galaxy Z Fold 5 és a Z Flip 5: itt vannak a részletek

A Galaxy Z Flip 5 alatt várhatóan a Snapdragon 8 Gen 2 lapka lesz megtalálható, legalább 8 GB LPDDR5X RAM-mal és 128 GB UFS 4.0 tárhellyel. A készülék közvetlen versenytársa lesz az új Motorola RAZR 40 Ultra modellnek, amely szintén nagyméretű külső kijelzőt és vonzó dizájnt kínál.

A dél-koreai cég által választott dátum állítólag július 26, de ezt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.