Az Apple 2023-as Fejlesztői Konferenciáján (WWDC) számos figyelemre méltó újdonságot jelentettek be. A legnagyobb várakozás az új Mac Pro bemutatása körül volt, amely a saját fejlesztésű M2 Ultra lapkával érkezett. Úgy tűnik, az Apple várt a megfelelő lapka elkészítésével, hogy biztosítsa a számítógép rendkívüli teljesítményét. Most itt van az új Apple Mac Pro – további részletek alább.

Az Apple hivatalosan elhagyja az Intel lapkákat: bemutatkozik az új Mac Pro M2 Ultra lapkával

Ezzel a bemutatással az is kijelenthető, hogy az Apple teljesen elköszönt az Intel CPU-k használatától, és saját fejlesztésű lapkái felé fordult. Az új modell az M2 Ultra lapkát tartalmazza, amely kiemelkedő teljesítményt biztosít egy impozáns, gondosan megmunkált alumínium házban.

Apple Mac Pro

A gép konfigurációja akár 192 GB RAM-ig bővíthető, és Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, 3 HDMI 2.1 port és 10GB Ethernet port szolgálja a csatlakoztatást. Ezen felül 8 USB-C Thunderbolt portot is találhatunk rajta, és külön megvásárolható extra tárolóhelyet is kínálnak hozzá. 3 USB-A port is elérhető a különböző perifériák csatlakoztatásához. Az új modell képes akár 6 Apple Pro Display XDR monitor csatlakoztatására is.

Az Apple hivatalosan elhagyja az Intel lapkákat: bemutatkozik az új Mac Pro M2 Ultra lapkával

Az Apple M2 Ultra egy 24 magos konfigurációt tartalmaz, melyben egy akár 76 magos erős GPU is helyet kap. Ez háromszor gyorsabb, mint a legújabb, Intel Xeon lapkás Mac Pro, és egy 32-magos Neural Engine-t is magában foglal, amely képes másodpercenként 32,6 trillió művelet végrehajtására.

Apple Mac Pro

Az új modell hamarosan megjelenik, a kezdőárja pedig az USA-ban 6999 dollár, ami kb. 2 416 600 forint.