A Steam Deck legújabb frissítése lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a játékmenet legfontosabb jeleneteit rögzítsék. Eddig a Steam Deck nem rendelkezett ilyen funkcióval, de mostantól a felhasználók beállíthatják a rögzítés időtartamát és a tárhely korlátait a Steam beállításokban. A háttérben automatikusan rögzítésre kerülnek a játék jelenetei, de lehetőség van manuális rögzítésre is egy billentyűparancs segítségével.

Új funkció a Steam Deck-en: automatikus és manuális játékmenet felvétel
Új funkció a Steam Deck-en: automatikus és manuális játékmenet felvétel

Az új funkciók közé tartozik a „Replay” lehetőség is, amely lehetővé teszi, hogy visszanézzük az utolsó perceket a játékmenetből. Az új frissítéssel elérhetőek lesznek olyan opciók is, amelyekkel szerkeszthetjük és megoszthatjuk a felvételeket PC-n vagy okostelefonon. A Valve szerint a fejlesztők testre szabhatják a klippeket, hogy azok a lehető legjobb minőségűek legyenek. Ezek a felvételek nem csak emlékek megőrzésére szolgálnak, hanem segíthetnek a hibák dokumentálásában is.

A Valve biztosítja, hogy az új funkció a GPU videokódolóját használja, így nem lesz észrevehető teljesítménycsökkenés a játékok futtatása közben. Az új rögzítési funkció PC-felhasználók számára is elérhető lesz. Jelenleg azok a felhasználók tesztelhetik az opciót, akik a Steam Beta verzióját futtatják. A Beta verzió telepítéséhez a beállításoknál a „Beta Participation” opciót kell kiválasztani.