Két évvel ezelőtt debütált a Sony Xperia Pro-I, amit kollégánk, Alex “esküvői telefon”-ként emlegetett. Egy olyan okostelefonról van szó, amelyet professzionális fotósok használnak, elsősorban esküvőkön és rendezvényeken. Most azonban előkerültek az első információk a következő modellről, a lehetséges Sony Xperia Pro-II-ről.

Sony nemrég jelentett be két új telefonmodellt, az Xperia 1 V-t és az Xperia 10 V-t, ám még nem tisztázott, hogy ősszel várható-e egy új csúcstelefon. Egy Xperia 5 V, bár furán hangzik a név, vélhetően lesz. De térjünk vissza a lényegre: úgy tűnik, az Xperia Pro-II fejlettebb hardvert kínál majd, mint az Xperia 1 V, három Exmor-R stacked szenzorral.

Egy ázsiai forrás szerint a fő, széles látószögű szenzor ismét 1 hüvelykes lesz, míg más források szerint három teljesen új szenzorral gazdagodhat a telefon. Érdemes megemlíteni, hogy az Xperia Pro-I Zeiss lencsével rendelkezett, 24 mm-es fókusztávolsággal és F/2.0 és F/4.0 közötti rekeszértékkel. Hasonló fejlesztéseket várunk a új modellnél is.

A Sony Xperia Pro-II viszont nem 2023-ban debütál, hanem várhatóan csak 2024-ben. Feltehetően a vloggerek számára is kedvező újítással jön, egy 3,5 hüvelykes kis monitorral, amely lehetővé teszi, hogy az 1 hüvelykes kamerával rögzített felvételt azonnal megtekinthessék.