Talán korai még a 2024-es év elejére várható OnePlus 12 telefonról gondolkodni, de már felbukkantak róla az első hírek, és néhányuk igen ígéretesnek hangzik. A OnePlus 11 az év elején debütált, és a MWC 2023-on történő premierrel érkezett Európába. Nemrégiben a weben felbukkant egy lehetséges OnePlus 11RT vagy egy átbrandelt Ace 2 Pro is.

A OnePlus 12 végre fejlettebb kamerarendszert hozhat, a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet tesztelése jelenleg is folyik

Most a OnePlus 12 egy Snapdragon 8 Gen 3 processzorral és egy periszkópos telefotó kamerával került a hírek középpontjába, legalábbis a pletykák szerint. A Digital Chat Station szivárogtatta ki az információkat, amelyeket a kínai Weibo mikroblogon tettek közzé. Megtudhattuk, hogy a márka jelenleg egy “SM8650” kódnevű terméken tesztel egy periszkópos kamerát. Ez egy zászlóshajó szintű Qualcomm CPU-ra utal, a kód pedig egy Snapdragon 8 Gen 3-ra utal.

A OnePlus 12 végre fejlettebb kamerarendszert hozhat, a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet tesztelése jelenleg is folyik

A OnePlus 11 az egyik első telefon volt, amely Snapdragon 8 Gen 2 CPU-val debütált. Egy másik hírszivárogtató, Max Jambor, meg van róla győződve, hogy a OnePlus 2024-es zászlóshajójának kamerájában további frissítések is várhatóak. Elsőként egy 5X-es optikai zoomra számítok, nem valami bonyolultabbra, a 10X-es zoom túlságosan optimista becslésnek tűnik. Valószínűleg lesz egy ultrawide kamera autofókusszal, makrófotózáshoz, és egy erős fő szenzor is, talán még a Sony 1 hüvelykes szenzora is.

A Hasselblad technológia természetesen jelen lesz a képprocesszálásban, a színek kiemelkedő kalibrálása érdekében. Ha van egy terület, ahol a OnePlus lemaradt, az a zoom, ahol a OnePlus 10-es modellel 3.3X-es, a OnePlus 11-es modellel pedig csak 2X-es nagyítást kínált. Nyilvánvaló, hogy szükség van egy frissítésre!