A Nothing Phone (2) mobiltelefon a közelmúltban számos online megjelenést regisztrált, legutóbb a GeekBench keretein belül láthattuk. Ma nem más, mint a cég CEO-ja, Carl Pei erősítette meg a Snapdragon 8+ Gen1 processzor jelenlétét a készülékben. Már egy ideje sejtettük, hogy ez lesz az új telefon kiválasztott megoldása, és a teljesítménynövekedés jelentős, tekintve, hogy az első telefon (itt a teszt) egy középkategóriás chipet, a Snapdragon 778G+ -ot használta.

Carl Pei kihasználta az alkalmat, hogy részleteket is megosszon a teljesítménynövekedésről. Az elsődleges tesztek alapján arra jutottak, hogy a Nothing Phone (2) kétszer gyorsabban képes megnyitni az alkalmazásokat, mint az előd modell. Az általános teljesítmény 80%-os javulását tapasztaltuk, és az 8-as sorozatú chippel történő váltás jelentős fejlesztéseket eredményezett az akkumulátor élettartamában, a csatlakoztatásban és a fényképezési képességekben.

A következő szintű kamera is ígéretesnek tűnik, figyelembe véve az 18 bites ISP képprocesszort, amely a Snapdragon 8+ Gen1-ben található, és 4000-szer több adatot képes rögzíteni, mint az első telefonban található ISP. Ennek eredményeként olyan funkciók is elérhetők lesznek, mint a Raw HDR és a 60 képkocka/másodperc sebességű 4K videófelvétel.

A Nothing Phone (2) az idei nyáron kerül majd piacra, és már létezik hivatalos teasering oldal, ahol regisztrálhat az elsők között érkező hírekért. Itt találod!