A táblagépek kedvelői, főleg az Android rendszer hívei, már óriási izgalommal várják a Samsung Galaxy Tab S9 szériát. Az abszolút csúcsmodell, az Ultra, egy hihetetlenül nagy, 14,6 hüvelykes kijelzővel tervez megjelenni. Az új sorozat részletei már szétszóródtak az interneten, de most Evan Blass, a tippadó- szivárogtató, tárja elénk a táblagép specifikációit, valamint néhány új fotót, amelyen a hivatalosan hozzá tartozó, billentyűzettel ellátott tok is látható. Lássuk a részleteket.

A Samsung Galaxy Tab S9 Ultra hatalmas kijelzővel és lenyűgöző specifikációkkal jelenik meg: kiszivárgott infók

A Samsung Galaxy Tab S9 Ultra büszkélkedhet a 14,6 hüvelykes Dynamic AMOLED kijelzőjével, amely 1848 x 2960 pixel felbontást és 120 Hz-es frissítési frekvenciát kínál. A panel támogatja az HDR10+-t, rendkívül keskeny kávával rendelkezik, a kettős szelfikamera pedig izgalmas látványelemként szolgál. A belsejében a Galaxy S23 sorozatnál már megszokott, “Galaxy” kiadású Snapdragon 8 Gen 2 lapka található, ami akár 512 GB-os tárhellyel és 12 GB RAM-mal is ellátható.

A táblagépen 11200 mAh-s akkumulátor található, amely képes a 45W-os vezetékes töltést támogatni. A hátoldalon egy 13 megapixeles fő kamera és egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamera helyezkedik el. Az 5G verzióban van hely a fizikai SIM-kártyának és az eSIM-nek is.

A Samsung Galaxy Tab S9 Ultra hatalmas kijelzővel és lenyűgöző specifikációkkal jelenik meg: kiszivárgott infók

A billentyűzetes tok két részből áll: az egyik része egy állvány, amelyet a billentyűzet csatlakoztatása nélkül is használhatunk, míg a másik része maga a billentyűzet.

Az eszköz külseje a Galaxy Tab S8 Ultra elődjéhez hasonlít. Információk a táblagép méreteiről is felbukkantak a neten: a Galaxy Tab S9 Ultra 208.6 x 326.4 mm-es és mindössze 5.5 mm vastag. Súlya 737 gramm, tehát nem éppen könnyű darab. Valószínűleg a képeken látható tokkal együtt a súlya közelíti az 1 kilogrammot.

A táblagép rendelkezik IP68 tanúsítvánnyal, ami víz- és porállóságát bizonyítja, alumínium test pedig minőségi megjelenést biztosít számára. A négy hangszórós sztereó rendszer ígéretes hangminőséget kínál. Ne felejtsük el, hogy a Galaxy Tab S9 széria július 26-án debütál, és nagy esély van arra, hogy az eseményen bemutatásra kerül a pénztárcabarát Galaxy Tab S9 FE táblagép is.