Az utóbbi időben a Samsung néhány „rajongói kiadású” vagyis FE eszközt is piacra dobott. Az első ilyen készülék a Galaxy Note 7 FE volt, ami az akkori Note 7-es csúcsmodellnél jelentkező akkumulátor-probléma után látott napvilágot. Azóta megjelentek az olyan népszerű telefonok, mint a Galaxy S20 FE és S21 FE. Nemrég pedig a Galaxy Tab S7 FE nevű, megfizethetőbb árú és vonzó specifikációkkal rendelkező táblagép is bemutatkozott. 2023-ban pedig a Galaxy S23 FE bemutatkozását várjuk, és most úgy néz ki, hogy a Samsung egyszerre két új FE táblagépet is bemutat majd. Az OnLeaks nemrég tett közzé részletes leírásokat és képeket róluk.

Samsung Galaxy Tab S9 FE Plus

Ez az első alkalom, hogy megjelenik egy „Plus” változat a FE táblagépek között. Ennek a modellnek az azonosítója SM-X616B, és rendelkezik egy 12,4 hüvelykes kijelzővel, sztereó hangszórókkal, és elegáns alumínium házzal. A dizájnjában követi a Galaxy Tab S9 sorozatot, méretei 285.4 x 185.4 mm, és csak 6.54 mm vastag. Egy Exynos 1380 lapka dolgozik benne, és szürke, zöld, rózsaszín és ezüst színekben kapható lesz. Valószínűleg támogatni fogja az S-Pen-t, ami a dobozban lesz a készülékkel együtt. Az árát egyelőre még nem tudjuk.

Samsung Galaxy Tab S9 FE

Az alapmodell leírása és képei egy nappal azután jelentek meg, hogy az OnLeaks bemutatta a Plus változatot. Az alapmodell hasonlóan néz ki, ugyanúgy alumíniumból készült unibody házzal, és 10.9 hüvelykes kijelzővel. Oldalra szerelt ujjlenyomat-olvasóval van ellátva, ami azt jelenti, hogy IPS LCD kijelzőt kapunk. Méretei 254.3 x 165.8 mm, és 6.7 mm vastag. Az Exynos 1380 lapka található benne, ami a Samsung Galaxy A54 okostelefonban is megtalálható.

Az új táblagép-sorozat július 26-án fog megjelenni, ezt a Samsung egy új Unpacked esemény keretében fogja bejelenteni. Ezen az eseményen bemutatkoznak a Galaxy Watch 6 okosórák, a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 hajtogatható telefonok, a Galaxy Tab S9 csúcskategóriás táblagépek, és a Galaxy S23 FE (Fan Edition) okostelefon is.