A 2024-es ősz még messze van, mégis a pletykák máris ontják magukból az információkat a következő nagy Apple bejelentésről: az iPhone 16 Pro Max-ról. Minden évben az Apple fejlesztéseinek egyik legfontosabb területe a kamera. Az idei értesülések szerint az iPhone 16 Pro Max kamerája “Szuper Telefotó” képességgel bővülhet, melynek révén hihetetlenül nagy távolságra is képes lesz éles és részletes képeket készíteni (tudván, hogy periszkópikus telefotó lencsét is hoz az új Apple telefon).

Az információk a Digital Chat Station tippelőtől származnak, aki szerint az új készülék kamera rendszere jelentősen megújulhat.

Az információk a Digital Chat Station tippelőtől származnak, aki szerint az új készülék kamera rendszere jelentősen megújulhat. A “Szuper Telefotó” kifejezés olyan szenzorra utal, melynek fókusztávolsága meghaladja a 300mm-et. Összehasonlításképp, az iPhone 14 Pro Max jelenleg 77mm fókusztávolságú telefotó lencsét használ, ami 3-szoros optikai zoomra képes.

Ez a jelentős növekedés a fókusztávolságban forradalmi változást hozhat a mobilfotózásban. A nagyobb fókusztávolságú lencse lehetővé teszi, hogy a készülék még nagyobb távolságból is éles és részletes képeket készítsen. Ez különösen hasznos lehet természetfotózás vagy sportesemények megörökítése során. Ráadásul, a nagyobb fókusztávolságú lencsék képesek jobban szabályozni a mélységélességet, így a kép központi elemei jobban kiemelkedhetnek.

A 300mm fókusztávolságú „Super Telephoto” kamera lesz az iPhone 16 Pro Max újítása

A Digital Chat Station említést tesz arról is, hogy az iPhone 16 Pro Max további fejlesztéseket hozhat, például a fő kamera szenzorának 12%-os növekedését az iPhone 14 Pro Maxhoz képest. Azonban mindig érdemes óvatosan bánni az ilyen korai információkkal. Míg a “Szuper Telefotó” lencse igazán izgalmasnak tűnik, végül is csak a 2024-es őszi bejelentés fogja eldönteni, hogy az iPhone 16 Pro Max tényleg új szintre emeli-e a mobilfotózást. Egyelőre várjuk a 2023-as ősz bejelentését, az iPhone 15 sorozat bemutatóját.