A OnePlus hamarosan bejelent egy csúcskategóriás kamerás telefont, egy Snapdragon 8 Gen 3 lapkával – a OnePlus 12-ről van szó. Az elmúlt hetekben több szivárogtatás is érkezett erről a modellről, sőt, kézzel készített fotók is megjelentek róla. Ezek szerint a készülék egy BOE által gyártott X1 OLED kijelzőt integrál, amely akár 3000 nites fényerőt is elérhet. Most pedig a telefon globális változata egy fontos tanúsítványt kapott. Lássuk a részleteket.

A OnePlus 12 globális változata CQC tanúsítványt kapott: megerősített 100W-os gyorstöltés
A OnePlus 12 globális változata CQC tanúsítványt kapott: megerősített 100W-os gyorstöltés

A telefon globális változatának modellszáma CPH2581, és már szerepel olyan adatbázisokban, mint az IMDA, a TDRA, és most már a CQC is. Az utóbbi tanúsítvány azt igazolja, hogy a csúcsmodell 100W-os gyorstöltést kap. Ez azt jelenti, hogy ezen a területen nem lesz különbség a Kínában debütáló változathoz képest.

A OnePlus 12-ről már számos részlet ismert. A készülék tervezése néhány hete OnLeaks által közzétett renderelésekkel került nyilvánosságra. A csúcsmodell „titkos fegyvere” egy új generációs Sony LYT-808 szenzor lehet, amely kettős rétegű tranzisztorokat alkalmaz a pixelek számára. Ez egy 50 MP-es, 1/1.4 hüvelykes méretű szenzor.

Egy 64 megapixeles nagy teleobjektív szenzor is csatlakozik hozzá. Az objektív egy új folyamat segítségével készül, amely javítja a telefoto zoomot. Ez lesz egy periszkóp kamera, tehát végre túllépünk a 3X-es optikai zoomon. A Hasselblad hozzájárulása a színhelyesség kalibrálásában is megjelenik. A specifikációk között várhatóan egy 5400 mAh-s akkumulátor, akár 24 GB RAM, és akár 1 TB-nyi gyors tárhely is szerepel.

A OnePlus 12 debütálása még az idén megtörténhet Kínában, de globális szinten csak 2024 elején kerülhet piacra.