A Samsung Galaxy S24 Ultra vásárlását fontolgatók számára izgalmas hírek érkeztek: megerősítést nyertek a pletykák, a várva várt sorozat csúcsmodellje a Snapdragon legújabb lapkájával fog érkezni. Az új változat nemcsak az Amerikai Egyesült Államokban, hanem Európában is kapható lesz, míg a Galaxy S24 és S24+ modellek az Exynos 2400 lapkát kapják.

A Qualcomm vezérigazgatója, Cristiano Amon egy videóinterjúban erősítette meg a híreket, miszerint a Galaxy S24 Ultra kizárólag a Snapdragon 8 Gen3 (For Galaxy) lapkát kapja, ami még magasabb órajellel bír a szokásosnál. Ezzel szemben a Galaxy S24 és S24+ modellek ezt a chippet csak az Egyesült Államokban kapják meg, Európában az Exynos 2400 CPU-val fognak érkezni.

Amon nem fejtette ki bővebben a témát, de megjegyzéseiből kiderül, hogy a Samsung Ultra sorozatú csúcsmobiljai jól teljesítenek az eladások terén, és az új modell várhatóan nem fog kivételt képezni ebből a trendből. Ezenfelül megerősítést nyert a Zoom Anyplace funkció jelenléte is, amely a Snapdragon 8 Gen3 chippel válik lehetővé.

A Galaxy S24 sorozatú okostelefonokról korábban is írtunk már. Legutóbbi információink szerint az OnLeaks által közölt renderképek hitelesek, és az új modellekhez tartozó tokok már megjelentek a weboldalakon.