Az iMessage szolgáltatás Androidra való érkezése mindig is egy régóta várt fejlemény volt a technológiai világban, különösen azok számára, akik irigylik az iPhone felhasználók közötti zökkenőmentes kommunikációt. Most Carl Pei és a Nothing csapata a “Nothing Chats” alkalmazással készülnek áthidalni ezt a részt.

A Nothing Chats, ami eredetileg a Nothing Phone (2) modellen debütál, az első olyan eset, amikor egy telefon gyártó saját iMessage ügyfélalkalmazást fejleszt, nem egy harmadik féltől származó szoftvercégetől. Ez az alkalmazás lehetővé teszi az Android felhasználóknak, hogy az iMessage híres kék buborékaival üzenjenek, mégpedig egy Android telefonról.

Carl Pei újratöri a jeget: a Nothing Chats hozza a kék buborékokat az Androidra

Az alkalmazást a Sunbirddal közösen fejlesztették, amely egy 2022-ben elindított iMessage ügyfél volt, több mint 10.000 letöltéssel a Play Store-ban. A Nothing Chats bejelentkezést igényel az Apple ID használatával, és jelenleg még béta verzióban érhető el. Carl Pei a hivatalos videóban elmagyarázza, hogy az alkalmazás támogatja az egyéni és csoportos csevegéseket, valamint a média megosztását és a hangjegyzeteket is. Egyelőre még nem támogatja az “olvasott” jelzéseket, az üzenetekhez fűzött reakciókat és a válaszokat, valamint az üzenetek visszavonását sem.

A Nothing Chats támogatni fogja az RCS (Rich Communication Services) üzenetküldést a Phone (2)-on, és 2023. november 17-én kerül piacra.