Tavaly a Huawei azt állította, hogy 2023-ban nem lesz új Kirin lapka, sőt, még a híreket is hamisnak nevezte. Azonban, fél évvel később a Mate 60 sorozat Kirin 9000S platformmal került bemutatásra, és most úgy tűnik, a cégnek további tervei is vannak a Kirin 8 sorozattal.

A Huawei meglepetéssel rukkol elő: Kirin 830 lapka a nova 12-ben

Az új lapkát vélhetően Kirin 830-nak fogják hívni, és a nova 12 sorozattal együtt fog megjelenni az év végén. Már korábban is hallottunk a Kirin 830-ról, de most először kaptunk egy konkrét időpontot a bemutatásához. A nova 12 és a nova 12 Pro néhány előzetes híradásban már felbukkant, jelezve, hogy a Kirin 830 csak az alapmodellhez lesz elérhető. A telefon hátulján három kamera lesz, elöl pedig egy 60 MP-es szelfikamera, és 88W-os gyorstöltési képességgel.

A Kirin 830 teljesítményét hasonlóan látják, mint a Snapdragon 778G vagy a Snapdragon 870 modelleket. De még csak találgatások vannak ezzel kapcsolatban.

Nagy kérdés továbbá, ki fogja gyártani a lapkát, mivel az 5G-s technológiákat és szabadalmakat még mindig amerikai cégek birtokolják, akik nem dolgozhatnak együtt a Huawei-vel vagy annak HiSilicon nevű lapkagyártó leányvállalatával.