Már évek óta találkozhatunk az “Ultra” kifejezéssel az okostelefonok világában. Az Apple is ezen a néven dobta piacra az egyik óráját, ami mostanra már a második generációnál tart. És most a Samsung is készül egy ilyen órával: egy Micro LED kijelzővel felszerelt órával, ahogy a mai hírekben olvashattuk. Nézzük meg a részleteket!

Az OLED-től a Micro LED-ig: A Samsung Galaxy Watch Ultra kijelzőjének evolúciója
Az OLED-től a Micro LED-ig: A Samsung Galaxy Watch Ultra kijelzőjének evolúciója

A Samsung nemrég számolt be arról, hogy áttörést ért el a Micro LED technológiájában. Eddig ezt főleg a tévékben használták, de most már kisebb kijelzőkre, például órákra is alkalmas. Ennek köszönhetően hamarosan egy új Samsung órát láthatunk ezzel a technológiával.

A Micro LED egyfajta OLED alternatíva. Olyan apró LED-eket használ, melyek kevesebb mint 100 mikrométeresek. Ezek az LED-ek képesek fényt adni anélkül, hogy hátulról világítanának rájuk, vagy színszűrőt használnának. Így nincs gond a képernyő beégésével, és minőségük hosszú ideig, akár 100 000 órán át is kitart.

Úgy néz ki, hogy a Galaxy Watch Ultra lesz az első Samsung óra, ami ezt a Micro LED technológiát használja. De azt még nem tudjuk, mikor jelenik meg. Az viszont biztos, hogy ezt a technológiát telefonokon is látni fogjuk, ami viszont azt is jelenti, hogy az árak emelkedhetnek, amit ti, felhasználók érezhettek majd a pénztárcátokban.