Számos pletyka kering a Netflix és a játékipar kapcsolatáról, és az új információk szerint nem is akármilyen játékok kerülhetnek a streaming platformra. A Netflix ugyanis a Grand Theft Auto-val bővítené a kínálatát, hogy a márka által fejlesztett játékok mellett olyan nagy nevekkel erősítse meg portfólióját, mint amilyen a GTA is.

A Netflix nem csak saját fejlesztésű tartalmakat kínál. A cég célja, hogy a játékosokat is magához vonzza, és ezen célkitűzése érdekében már korábban is keresett meg különböző fejlesztőket. Most úgy tűnik, a Take-Two-val folynak tárgyalások a Grand Theft Auto jogainak megszerzéséről.

A Netflix 2023-ra további 40 játékot tervez bemutatni előfizetőinek

Az információkat egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, de a pletykák szerint a Netflix nem áll meg a GTA-nál. Az előfizetők hamarosan olyan mobilos játékokkal gazdagodhatnak, mint a Squid Game és a Wednesday. A Netflix saját fejlesztése is zajlik: az Extraction, a Black Mirror és a Sherlock Holmes témájában is játékokat készít a cég.

A lista nem áll meg itt. A platform még további játékokat is be szeretne mutatni, például a Bloons TD 6-ot és a Classic Soltaire-t. És ne feledjük, hogy a Netflix mobilalkalmazásán keresztül már korábban is elérhetővé tett játékokat a felhasználók számára, és hamarosan TV-n és PC-n is elérhető lesznek AAA-kategóriás játékok. A 2023-as év során a választék további negyven játékkal bővül, köztük olyanokkal, mint a Mighty Quest: Rogue Palace és az új Too Hot To Handle.

De a Netflix nem csak meglévő játékokat kínál. Egy új multiplatform játék fejlesztésén is dolgoznak, amelyet Chacko Sonny, az Overwatch producere irányít egy frissen alapított kaliforniai stúdióban.

Az biztos, hogy izgalmas idők várnak ránk, ha a Netflix valóban a játékiparban is megtalálja a helyét. További részletekre vagyunk kíváncsiak!