A Huawei két legújabb zászlóshajója, a Mate X3 és a P60 sorozat, kirobbanó sikernek örvend Kínában. A Huawei CBG (Fogyasztói Üzletág) CTO-ja, Bruce Lee a nemrégiben megrendezett Huawei Mobile Innovation Technology Media Communication Conference (Huawei Mobil Innovációs Technológiai Média Kommunikációs Konferencia) keretében jelentette be, hogy a Mate X3 hajtogatható telefon és a P60 sorozat kiemelkedően teljesít Kínában.

A Huawei Mate X3 és P60 sorozat kirobbanó siker Kínában

A Huawei Mate X3 a legkelendőbb termék Kínában, míg a Huawei P60 sorozat a 4000 és 6000 jüan (kb. 191 600 – 287 400 Ft) árszegmensben a legnépszerűbb az országban. A Counterpoint kutatás szerint a Huawei szállításai Kínában 41%-kal nőttek, piaci részesedése pedig 9,2%-ra emelkedett, így az egyetlen márka, amely jelentős növekedést ért el a kínai okostelefon piacon.

Az iparági elemzők szerint ez a fogyasztók hosszú távú bizalmának és a Huawei márka iránti hűségének köszönhető, valamint annak, hogy a fogyasztók elismerik a Huawei tíz éve tartó folyamatos termékinnovációját. A Huawei folyamatosan új okostelefon-technológiákat vezet be más cégek előtt. Például a Huawei Mate 50 sorozat a világ első műholdas kommunikációs funkciójával rendelkezik mobilhálózat nélkül.

A Huawei P60 sorozat új négyoldalú LTPO képernyővel, kétirányú műholdas kommunikációval és erős ultrafényes kameraérzékelővel rendelkezik. Mindezek ellenére a vásárlók várják az új Huawei okostelefonokat, hogy lecseréljék a meglévőket. Ezért a Huawei folyamatosan növeli az értékesítést Kínában.

A cikk végén szeretnénk megemlíteni, hogy a Huawei P60 Pro-t már teszteltük, és jövő héten a Mate X3-ról is publikálunk egy TESZT videót.