Az elmúlt években a mobiltelefonok piacának élvonalában mindig ott volt a Huawei neve, és a P60 Pro modelljükkel ez nem változik. Európa szerte hatalmas várakozás övezte a modell bejelentését, amit most, 2023. május 9-én, végre megtarthattak Münchenben, Németországban.

A Huawei P60 Pro hátulján a művészet találkozik a technológiával: egyedi márványmintás üveg hátlap és különleges kameraelrendezés

A Huawei P60 Pro már nem idegen számunkra, hiszen a kínai bemutatója korábban megtörtént, és mi is teszteltük az elmúlt hetekben. Az alábbiakban megosztjuk gondolatainkat az új zászlóshajóról és a megrendelés részleteit.

A telefon designja és kijelzője nagyon meggyőző. Különösen a Rococo változat, a hátlapján lévő márványmintával, ami minden telefonon egyedi lesz. A telefon teste gondosan megmunkált, hogy tökéletesen illeszkedjen a felhasználó tenyerébe, a kijelző pedig négy oldalról ívelt. A hátlap matt bevonatú, és választható fekete, lila vagy zöld színben. Az IP68 tanúsítvány is megszerezve.

A P60 Pro, mint zászlóshajó, OLED, LTPO és 120Hz-es frissítési arányt kínál a kijelzőjén. A 6,67 hüvelykes, Full HD+ kijelzőt Kunlun Glass védi, és van alatta optikai ujjlenyomat-olvasó is. A képernyő-test arány 89,8%.

A készülékben a Snapdragon 8+ Gen1 processzor 4G változata dolgozik, mellette 8 vagy 12 GB RAM-mal és 256 GB vagy 512 GB UFS gyors tárhellyel. NM kártyával akár további 256 GB-ig bővíthető a tárhely. A 4815 mAh-s akkumulátor 88W-os vezetékes és 50W-os vezeték nélküli töltést támogat, a vezeték nélküli visszatöltés funkcióval.

A telefon sztereó hangszórókkal, dual-SIM foglalattal, infravörös adóval, Wi-Fi 6-tal, NFC-vel és USB Type-C 3.1 porttal rendelkezik, OTG funkcióval.

A Huawei P60 Pro hátulján a művészet találkozik a technológiával: egyedi márványmintás üveg hátlap és különleges kameraelrendezés

A Huawei P60 Pro kamera rendszere az, ami igazán kiemeli a tömegből. A hátlapon található, egyedi moduláris kamera rendszer a Huawei zászlóshajóinak aláírása. Az előlapon egy 13 megapixeles ultra-széles látószögű selfie kamera található, míg hátul a következő tripla beállítást találjuk:

    • 48 megapixeles széles látószögű, f/1.4 – f/4.0, PDAF, lézeres távolságmérő, OIS (25mm)
    • 48 megapixeles telefotó, PDAF, OIS, 3.5x optikai zoom (90mm)
    • 13 megapixeles ultra-széles látószögű, f/2.2 (13mm)
    • 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps, 1080p@960fps, gyro-EIS videofelvétel

Az XMAGE képalkotó technológia, amely a LEICA-t váltja, és a Mate sorozathoz hasonlóan a fő kamera változó diafragmájú f/1.4 – f/4.0, 10 lépcsőben. A digitális zoom 100x, és a Huawei azt állítja, hogy ez a kamera (telefotó) az iparág első, amely adoptálja a “super-koncentrált többszörös lencsés telefotó modult”.

A Huawei P60 Pro hátulján a művészet találkozik a technológiával: egyedi márványmintás üveg hátlap és különleges kameraelrendezés

A telefotó kamera Night Vision módot, 3 tengelyes stabilizációt, makró támogatást kínál, és van egy érdekes Micro Giant módot is.

Ár és elérhetőség

A Huawei P60 Pro már előrendelhető Magyarországon is, az Amazon.de weboldalán keresztül. A telefon ára 1,199 euró, ami forintban kifejezve kb. 445 500 Ft. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árfolyamok változhatnak, ezért az ár csak tájékoztató jellegű. Mivel mindkét ország EU-tagállam, nincsenek vámterhek, de a szállítási költségeket érdemes figyelembe venni a vásárlás során.