Május 9-én a Huawei globális szinten fontos bemutatókkal rukkolt elő. Egy Münchenben szervezett esemény keretében debütált a Huawei P60 Pro, valamint az új hajtogatható telefon, a Huawei Mate X3. A két modell már egy ideje elérhető Kínában, így a specifikációikkal már tisztában vagyunk. Mostantól azonban a két csúcskategóriás okostelefon globálisan is elérhetővé vált, beleértve Magyarországot is. Lássuk a részleteket!

Megérkezett a Huawei Mate X3: Az első IPX8 minősítésű hajtogatható telefon

A Huawei Mate X3 a cég első hajtogatható okostelefonja, mely IPX8 tanúsítvánnyal rendelkezik, így víz- és porálló. Elől üvegből, hátul pedig bőrből készült, alumínium kerettel. A Quad-Curve kialakítású készülék mindössze 239 grammot nyom, kinyitott állapotban pedig 5.3 mm vastag. Hátul egy nagyméretű, kör alakú fényképezőgép-modul található, melyben három szenzor és egy Dual-LED villanófény kapott helyet.

Megérkezett a Huawei Mate X3: Az első IPX8 minősítésű hajtogatható telefon

Az eszközön egy 6.45 hüvelykes OLED kijelző található, 2504 x 1080 pixel felbontással és 20.9:9 képaránnyal. A belső panel diagonálisan 7.85 hüvelyk, szinte négyzet alakú 8:7.1 képaránnyal, 2496 x 2224 pixel felbontással és 120Hz-es frissítési rátával.

A Huawei a zsanért is fejlesztette, így a Mate X3 szinte tökéletesen hajtogatható. Az új zsanér lehetővé teszi az okostelefon különböző szögben történő rögzítését is, így videohívásokhoz vagy szelfik készítéséhez sem szükséges állvány. A Huawei itt is alkalmazta a saját, nagyon ellenálló üvegét, a Kunlun üveget, különösen a külső panelnél.

Megérkezett a Huawei Mate X3: Az első IPX8 minősítésű hajtogatható telefon

Mind a külső, mind a belső kijelzőn 8 MP-es szelfikamerák találhatóak, gömbvágású szenzorokkal. Hátul egy tripla kamera található, mely egy 50 MP-es wide szenzort tartalmaz F/1.8 nyílással. Ezenkívül van egy 13 MP-es ultrawide szenzor F/2.2 nyítással, valamint egy 12 MP-es telefoto szenzor F/3.4 nyílással, amely 5X optikai és akár 50X digitális zoomot kínál.

Megérkezett a Huawei Mate X3: Az első IPX8 minősítésű hajtogatható telefon

A hátsó kamera autofókuszos és 8K felbontásban képes videókat rögzíteni. A Huawei az XMAGE technológiát alkalmazza itt, amely a LEICA helyettesítője, és számos fényképészeti módot és funkciót kínál, mint például a Story Creator, Steady Shot, Audio Zoom, High-Res, Time-Lapse, Ultra Wide Angle és Tracking Shot.

A Huawei Mate X3 teljes specifikációi:

  • Belső kijelző: 7.85 hüvelyk, OLED, 120Hz, 2496 x 2224 pixel, 426 ppi
  • Külső kijelző: 6.45 hüvelyk OLED, 120Hz, 2504 x 1080 pixel
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4G)
  • Konfigurációk: 12 GB RAM + 512 GB + Nano Memory kártyahely
  • Szelfikamera: 8 MP, F/2.2
  • Hátsó kamera: 50 mpx (wide, f/1.9, OIS) + 13 mpx (ultra-wide) + 12 mpx (telephoto, F/3.4, OIS, optikai zoom 5X, digitális zoom 50X)
  • Kapcsolat: 4G, Wi-Fi 6 dual-band, NFC, USB-C
  • Akkumulátor: 4800 mAh, 66W vezetékes töltés, 50W vezeték nélküli töltés
  • Súly: 239 gramm
  • Egyéb: oldalsó ujjlenyomat-olvasó, sztereó hangszórók

Ár és elérhetőség

Megérkezett a Huawei Mate X3: Az első IPX8 minősítésű hajtogatható telefon

A Huawei Mate X3 hajtogatható csúcstelefont már meg is rendelhetjük Magyarországról, az Amazon.de weboldalán keresztül. Az ára 2,199 euró (kb. 816 500 Ft), amelyhez hozzájön még a szállítási díj. Fontos megjegyezni, hogy a vámot vagy egyéb adókat nem kell megfizetnünk, hiszen az Európai Unió tagállamai között történő vásárlásról van szó.

Az Amazon továbbra is az egyik legmegbízhatóbb online kereskedelmi platform maradt, amely gyors szállítást kínál és előnyös garanciális feltételeket biztosít a vásárlóknak. Ez a platform garantálja a biztonságos vásárlást és az ügyfelek elégedettségét, így a Huawei Mate X3 beszerzése sem jelenthet gondot.