A Huawei Mate 60 Pro lesz a Huawei őszre tervezett zászlóshajója 2023-ban, és már több jelentős információmorzsát is összegyűjtött. Ezek között van az is, hogy a készülék lapkája 5G-t is támogatni fog. Most új képek is napvilágot láttak, amelyek egy hatoldalú kialakítású fényképezőmodult mutatnak be.

Huawei Mate 60 Pro

A Mate 60 sorozat várhatóan jövő hónapban debütál, és már CAD renderképek is felbukkantak. A forrás, a Digital Chat Station (1, 2) által közzétett képek egy izgalmas újdonságot villantanak meg. Elöl egy ún. Dynamic Island stílusú kijelzőkivágás található, egy hosszúkás kapszula alakú szelfikamerával és arcfelismerésre szolgáló szenzorokkal.

Huawei Mate 60 Pro

Ez nem az első alkalom, hogy hatoldalú kamera jelenik meg egy Huawei telefonon; ilyen már volt a Huawei Mate Porsche Edition modellekben is. A forrás nem erősítette meg egyértelműen, hogy ez a dizájn a Mate 60 Pro+ vagy a Mate 60 Porsche Design modelleknek lesz-e sajátja. A telefonon sztereó hangszórók is lesznek, oldalt görbült kijelzővel és hátul is ívelt borítással.

Huawei Mate 60 Pro

A funkciók alapján a készülék a magával ragadó multimédiás élményre és az ergonomikus dizájnra helyezi a hangsúlyt. Emellett kétkanalas műholdas kommunikációs rendszer is lesz, ami különösen hasznos vészhelyzetekben és helymeghatározásra. Snapdragon 8 Gen 2 lapkát várunk a készülékbe, 4G vagy 5G verzióban.

Az XMAGE technológia is jelen lesz, és egy 6,7 colos kijelző is lesz a már említett kapszula alakú kijelzőkivágással.