Az OPPO a nyár folyamán mutatta be a Reno10 sorozatot Európában. Ezek a középkategóriás okostelefonok különösen a selfie-k és a portréfotók készítésére, valamint a 2x optikai zoom használatára összpontosítanak. A telefonok már egy ideje kaphatók Kínában, és most a vállalat be is aratja az innováció gyümölcseit az “EISA Consumer Smartphone 2023-2024” díj formájában.

A márka sorban a negyedik alkalommal kapta meg ezt a díjat, ezúttal a nemrégiben bemutatott Reno10 Pro modellért. Az elismerést az Expert Imaging and Sound Association (EISA) ítélte oda, amely a világ 59 legismertebb elektronikai fogyasztói cikkeivel foglalkozó kiadványából áll. Az EISA szakértői különösen méltatták a telefonban található 120 Hz-es frissítési arányú OLED kijelzőt, a 12 GB RAM-ot és a Snapdragon 778G lapkát.

Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a készülék könnyedén megbirkózik a legigényesebb játékokkal is. A 4600 mAh kapacitású akkumulátor is nagyra értékelhető, hiszen 80W-os gyorstöltéssel rendelkezik. Emellett a telefonban három kiváló minőségű kamera is helyet kapott: egy 50 MP-es főkamera optikai stabilizációval, egy 32 MP-es telekamera 2x optikai zoommal és egy 8 MP-es ultranagy látószögű kamera.

Az OPPO Reno10 Pro azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a lehető legmagasabb színvonalú portréfotózási élményt nyújtsa, ehhez pedig számos filtert és beállítási lehetőséget kínál. A telefonban található 32 MP-es RGBW érzékelős selfie kamera is 4K-ban rögzít videókat.

Magyarországon az okostelefon 252 990 Ft-tól kapható, és az Alza.hu webáruházban is megrendelhető.