A Huawei ezen a nyáron mutatta be a HarmonyOS 4.0-t, a saját operációs rendszerük legújabb verzióját, amely okostelefonokon, televíziókon, hordható eszközökön és autókon egyaránt fut. Hihetetlenül hangzik, de a bemutatótól számított alig három hónappal később már 100 000 készüléken található meg az új operációs rendszer.

A Huawei harmadik hónapja bevezetett HarmonyOS 4.0 már 100 000 eszközön fut

Ebben a rövid időben napi szinten átlagosan 1,1 millió eszközt frissítettek a HarmonyOS 4.0-ra. Sajnos a HarmonyOS 4.0 nem minden telefonon érhető el a világon, így a rendszerrel rendelkező eszközök döntő többsége Kínában található. Továbbá, a legutóbbi információk szerint, az első autó amely ezt a platformot alkalmazza, a Chery Luxeed, egy elektromos szedán, amely a Porsche Taycan hangulatát idézi.

A HarmonyOS 4.0-t támogató eszközök listáján 69 okostelefon, táblagép és okostévé szerepel. Globális szinten a frissítésnek hamarosan elérhetőnek kellene lennie az okosórákon és táblagépeken, ezek azok az eszközök, amelyeken hivatalosan is fut az operációs rendszer.

A HarmonyOS 4.0 alapját az újratervezett Ark Engine képezi, amely 20%-kal jobb teljesítményt ígér, gyorsabb alkalmazásmegnyitási sebességgel és simább animációkkal. Emellett kevesebb energiát fogyaszt, és a Huawei számos új testreszabási lehetőséget is bevezetett, mint például az animált emoji-k vagy a teljesen új értesítési központ.