A kínai autógyártók az elmúlt években egyre figyelemre méltóbb járművekkel lépnek a piacra, különösen a dizájn terén értek el komoly eredményeket. Nem csak Kínában, de más ázsiai országokban, például Dél-Koreában is megfigyelhető ez a trend, ahol olyan márkák, mint a KIA vagy a Hyundai mutatnak nagy fejlődést. Most egy új modellről hallhattunk, amely hamarosan bemutatkozik a kínai piacon: a Chery Luxeed.

Bemutatkozik a Chery Luxeed: prémium dizájnnal és Huawei technológiával készül az új elektromos autó

Miért érdemes figyelnünk erre az új modellre? Azért, mert ez lesz az első autó, amely a Huawei HarmonyOS 4.0 rendszerét alkalmazza. A Huawei már korábban is részt vett az autóiparban, és egyre szorosabb kapcsolatokat alakít ki a kínai autómárkákkal.

A HarmonyOS 4.0 olyan újdonságokat hoz, mint egy intelligens hangsegéd és egy új, vezeték nélküli kapcsolódási technológia, a NearLink, amely a Bluetoothot váltja fel, minden területen javítva az előző változaton. Emellett a rendszerben helyet kap a Huawei ADS 2.0 nevű önvezető rendszere is, amely intelligens asszisztensként segít a városi közlekedésben. Az ADS 2.0 rendszer képes például az útra dőlt fák vagy a felborult autók észlelésére is a BEV (Bird Eye View) és a GOD (General Obstacle Detection) neurális hálózatainak köszönhetően.

A Chery Luxeed megjelenése valóban prémium kategóriásnak tűnik, tökéletes egyensúlyt teremtve az elegancia és a modernség között. A fastback stílusú autó a Porsche Taycan hatását idézi. Sok képet találhatsz az új elektromos autóról a fenti galériában, bár a technikai részletek még nem ismertek.

Fontos megemlíteni, hogy a Chery az egyik vezető autógyártó Kínában, és már több mint 80 országba exportál járműveket.