Miközben a Redmi Note 13 sorozat már bemutatkozott, a Redmi 13 még várat magára. Ez egy költségvetési kategóriás modell lesz, és az egyik készülék a sorozatban a Redmi 13C, ami meglepően már bemutató videót is kapott. Lássuk, mit tartogat számunkra ez a készülék!

Egy spanyol YouTube csatorna töltött fel egy bemutató videót a telefonról, melyben láthatjuk a doboz tartalmát, a mobil dizájnját és főbb jellemzőit. A videóban még a kamera mintafotóit is bemutatják. A csomagolásban maga a készülék található, egy USB kábel, töltő, SIM kártya eltávolító és a használati útmutató. A műszaki adatokat tekintve, a Redmi 13C 6.59 colos IPS LCD kijelzővel rendelkezik, Full HD+ felbontással és 90 Hz-es frissítési rátával.

A kijelző körüli keretek mind a négy oldalon elég vastagok, az elülső részen pedig egy csepp alakú kamera kivágást találunk. A hátulja műanyagból készült. A bemutató videóban három színváltozatban mutatják be: zöld, kék és fekete. A Redmi 13C hátulján három kamera található: egy 50 megapixeles fő kamera, egy 8 megapixeles ultrawide szenzor és egy 2 megapixeles Bokeh szenzor. A szelfiket egy 8 megapixeles kamerával készíthetjük.

A készülék belsejében egy MediaTek Helio G85 lapka dolgozik, mellette akár 8 GB RAM és 256 GB belső tárhely kapható, ami igen jó egy költségvetési kategóriás telefonhoz képest. MicroSD kártya bővítési lehetőség is van, és az Android 13 fut rajta MIUI felülettel. A 5000 mAh kapacitású akkumulátora 18W-on keresztül USB-C porton keresztül tölthető. Az árát még nem tudjuk, de arra számítunk, hogy kevesebb, mint 200 euró lesz (kb. 75 000 Ft).