A Dacia hamarosan egy új modellel, a C-Neoval bővíti autókínálatát, és ezzel az új lépéssel egyértelműen kijelenti: önálló úton szeretne járni, eltérve a Renault irányvonalától.

A Dacia mostanában egy nagy terven dolgozik: egy kompakt méretű autót, a C-Neot fejleszti ki. A román autógyártó nagyon fontosnak tartja, hogy az új modelljük ne csak egy Renault másolata legyen. Mivel mostanában a kompakt autók eladásai csökkennek, és egyre többen választják a nagyobb SUV típusokat, a Dacia olyan autót szeretne piacra dobni, ami friss és egyedi, mint például a Citroën C4 vagy a Skoda Scala.

Dacia C-Neo

Az Dacia C-Neo mérete várhatóan hasonló lesz a Dusterhez, körülbelül 4,40 méteres hosszúsággal. Nagyon fontos a Dacia számára, hogy az új modelljük kiemelkedjen a tömegből, ezért az autó hátsó részét egy lejtős dizájnnal tervezik.

Ami a technológiát illeti, elképzelhető, hogy a C-Neo ugyanazt a platformot fogja használni, mint a hamarosan bemutatkozó Renault Grand Captur, erről beszámol az actudacia.com is. Ez a technológia lehetővé teszi hibrid és akár teljesen elektromos motorok beépítését is az autóba.