Az Apple titkos fejlesztéseit felfedő MacRumors által megtalált kód megerősíti, hogy a vállalat egy új, régóta pletykált otthoni kiegészítőn dolgozik. A kód egy “HomeAccessory17,1” azonosítót említ, ami egy új kategóriát jelez. Ez az elnevezés hasonlít a HomePod “AudioAccessory” azonosítójához.

A “17,1” azonosító azt sugallja, hogy ez az eszköz megkaphatja az Apple A18 chipjét, amelyet az iPhone 16 modellekben is alkalmaznak majd. Az A18 chip révén a HomeAccessory készülék elég erős lesz ahhoz, hogy az Apple intelligenciáját támogassa. A kód szerint ez az “otthoni kiegészítő” a tvOS egy szoftveres változatát fogja futtatni, hasonlóan a HomePodhoz.

Apple TV és homeOS: új modellek és szoftverek a láthatáron

Az Apple két új, még ki nem adott Apple TV modellt is említ a kódban, az AppleTV14,4 és AppleTV14,5 azonosítókkal. Pletykák szerint egy frissített Apple TV 2024-ben érkezhet. Az év elején a MacRumors felfedezte az Apple homeOS fejlesztésének nyomait, amely lehet az új eszköz firmware-e.

Korábban, 2021 júniusában az Apple két álláshirdetésben említette a homeOS-t, de a kifejezést gyorsan eltávolították, miután a média felfigyelt rá. Az Apple 2018-as HomePod-ja iOS 11 módosított verzióját futtatta, de azóta a tvOS platformot használja. Az Apple okosotthon jelenlétének növelésére irányuló erőfeszítései során a tvOS és a HomePod szoftverek kombinálása, és homeOS-ként való átnevezése is lehetséges.

Új okosotthon kijelzők és a jövőbeli HomePod fejlesztések

A Bloomberg újságírója, Mark Gurman szerint az Apple egy új okosotthon kijelzőn dolgozik, amely versenyezne az Echo Show, a Meta Portal és a Google Nest Hub készülékekkel. Az eszköz valószínűleg egy iPad-szerű dizájnnal és egy kamerával rendelkezik majd FaceTime hívásokhoz, és valószínűleg falra szerelhető, hogy a smart home termékek központi konzolja legyen. Az eszköz akár HomePod-szerű hangszórókat is tartalmazhat, és a HomePod sorozat része lehet.

Pletykák szólnak egy következő generációs HomePodról is, amely a tetején kijelzővel rendelkezik, és már 2024-ben megjelenhet. A homeOS kifejezés utalhat az iPad-szerű otthoni hubra vagy a kijelzővel rendelkező HomePodra, de az is lehetséges, hogy egy teljesen új eszközt jelöl.