A Polestar, amely főként elektromos autóiról ismert, váratlan lépést tett a mobiltechnológia világába a saját okostelefonjának, a Polestar Phone-nak a bemutatásával. Ez a készülék nem csupán újdonság a piacon, hanem a vállalat designfilozófiáját és technológiai szemléletét is magában hordozza. A telefon tulajdonképpen a Meizu 21 Pro újragondolt változata, amelyet szintén a kínai autóipari óriás, a Geely birtokol.

A Polestar Phone dizájnja a “skandináv luxus és a rendkívüli egyszerűség” jegyében készült, ami a hivatalos leírások szerint is kiemelkedik. A készülék nem csak specifikációival kíván lenyűgözni, hanem letisztult, finom megjelenésével is. Főbb jellemzői között szerepel a Snapdragon 8 Gen 3 processzor, egy 6,79 hüvelykes LTPO OLED kijelző, amely 1368×3192 felbontást és 120 Hz-es frissítési rátát kínál, 16 GB RAM, 1 TB tárhely és egy 5050 mAh kapacitású akkumulátor, amely 80W-os gyorstöltést, 50W-os vezeték nélküli töltést és 10W-os vezeték nélküli visszatöltést támogat.

A telefon másik erőssége a Polestar autókkal való szoros integráció, jelenleg kizárólag a Polestar 4 modellel kompatibilis. Tartalmaz UWB hardvert, a digitális autókulcs támogatása és egyéb összekapcsolási funkciók egy későbbi frissítéssel kerülnek hozzáadásra.

A Polestar Phone kiemelkedik luxus dizájnjával és fejlett technológiájával, azonban jelenleg csak Kínában érhető el, kizárólag a Polestar alkalmazáson keresztül, és csak fehér színben kapható.