A svéd eredetű, de a Volvo által 2015-ben felvásárolt és a Geely anyacég irányítása alatt álló Polestar márka egy új elektromos járművel jelentkezik. A Polestar 4, egy crossover kupé, amely új dimenziókat nyit az elektromos autók piacán. A modell a kompakt és középkategória között helyezkedik el, és a Polestar eddigi leggyorsabb gyorsulását kínálja, emellett Google alapú infotainment rendszerrel is rendelkezik.

Polestar 4
Polestar 4

A Polestar 4 legérdekesebb újítása azonban, hogy elhagyja a hagyományos visszapillantó tükröket és a hátsó ablakot. Helyettük a tetejére szerelt kamerarendszert alkalmaz, amelynek képeit egy digitális tükörre vetíti. Ez nem új keletű technológia, hiszen már olyan modelleknél is láthattunk ilyet, mint az Aston Martin DBS GT Zagato vagy a Ferrari 812 Competizione. A digitális tükör előnye, hogy akár 120 fokos látószöget biztosít, így jobb a láthatóság, mint a hagyományos tükörrel és hátsó ablakkal. Ráadásul így nem kell aggódni az eső, hó vagy a szennyeződések miatt, valamint a mögöttünk haladó autók fényszórói sem vakítják el a vezetőt.

Polestar 4

Technikai szempontból a Polestar 4 egy 102kWh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely akár 200 kW-os töltést is támogat. Egy négykerék-meghajtású változatban 544 lóerővel rendelkezik, és mindössze 3,8 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre. A modell egytengelyes motoros változatának hatótávolsága 75%-os töltöttséggel 378 kilométer.

A Polestar 4 kezdőára 60.000 dollár (kb. 20.350.000 Ft), a kereskedelmi bevezetése pedig 2024-ben várható.