A OnePlus 13 modell a 2025-ös év elejére várható Európában, míg Kínában már 2024 végén piacra kerülhet. A Snapdragon 8 Gen 4 processzor bemutatójára nem a OnePlus 13 esetében kerül sor, mivel a Xiaomi 15 már korábban piacra dobta ezt a lapkát, ennek ellenére a OnePlus 13 számos érdekes tulajdonságot kínál.

A OnePlus 13 új dizájnnal és kijelzőmérettel érkezik, de a Snapdragon 8 Gen 4 premierjét elbukja

A friss információk szerint a OnePlus 13 egy 6,8 hüvelykes LTPO OLED kijelzővel érkezik, amelyet enyhén ívelt dizájn jellemz. A kijelző 2K felbontású lesz, és egy ultrahangos ujjlenyomat-olvasót fog tartalmazni, hasonlóan a Samsung eszközeinél alkalmazott technológiához, nem optikai olvasóval. Bár még nem erősítették meg, hogy ez a funkció a végleges terméken is megjelenik-e, a telefon többfókuszú kamera rendszerrel is rendelkezik, ami különböző fókusztávolságokkal vagy több fókuszálási rendszerrel bírhat.

A OnePlus 13 továbbá egy periszkópos telefotó kamerát is tartalmaz, amely ígéretes zoom képességeket kínál, bár még nem ismert, hogy pontosan 3X vagy 5X nagyításról van-e szó. A készülék hátlapi dizájnját is frissítették, amelyet a Digital Chat Station tipster már előre jelezett. Az új dizájn inspirációt meríthet a már piacra dobott modellekből, például a OnePlus Ace 3V-ből, amely egy függőleges kameramodullal rendelkezik.