A Meizu, a neves kínai technológiai vállalat, fontos stratégiai irányváltást hajtott végre, bejelentve, hogy felhagy az új okostelefonok fejlesztésével. A cég mostantól az MI (mesterséges intelligencia) által vezérelt „holnapi eszközök” fejlesztésére koncentrál, elfogadva egy „Teljes mértékben MI” megközelítést. Ez a változás Shen Ziyu, a Xingji Meizu Csoport elnök-vezérigazgatójának vezetésével történt, aki szerint a vállalat sikeresen átalakult egy „mobiltelefon cég”-ből egy „ökológiai csoporttá”.

A Meizu ebben az új irányban már elérte az első sikereket, az Unbounded Zhixing nyílt platformon keresztül megosztva a magkompetenciákat partnereivel, valamint a MYVU márkájukkal, amely az AR szemüvegek piacának egyik vezetőjévé vált. Shen a mobiltelefon-piac változásaira is utalt, megjegyezve, hogy a fogyasztók hosszabb időt várnak a telefonok frissítésével, mivel a különböző márkák készülékei hasonló teljesítményt nyújtanak, ezáltal a mobiltelefon-innováció egyre inkább csak a paraméterek növelésére korlátozódik.

A Meizu búcsút int a mobiltelefon üzletágának és teljes mértékben az MI-re összpontosít

A Meizu döntése, hogy kilép a mobiltelefon-üzletágból, összhangban áll a cég történetével, amely korábban már felhagyott egy sikeres termékvonalával, hogy új területeken innováljon. Most, két év előkészület után, amely a csapatépítést, erőforrás-kihelyezést és terméktervezést foglalta magában, a vállalat készen áll a teljes körű MI területén való elköteleződésre. Terveik között szerepel egy az MI korára szabott új mobil operációs rendszer bevezetése 2024-ben, valamint az év folyamán az első MI hardvertermék bemutatása.

A Meizu új irányvonalát a vállalat volt vezetője, Li Nan is dicsérte, aki a változás szükségességét hangsúlyozta a jövőbeli siker érdekében. A Meizu, miközben bátran lép az MI világába, biztosítja a felhasználóit, hogy a meglévő termékek és szolgáltatások támogatása továbbra is fennmarad, így a vállalat stratégiai váltása nem befolyásolja a jelenlegi ügyfelek élményét.