A HMD Global ismét meglepő döntéseket hozott a mobilpiacon, saját márkanév alatt kiadott telefonjai mellett Nokia dizájnú készülékeket is piacra dobva. Noha a Nokia márka is a portfóliójuk része, néha még mindig új telefonokat adnak ki ezen a néven. Most egy új, Nokia Lumia ihlette készülékről hallunk, amely HMD Skyline G2 néven készül.

A június eleji szivárgásból derült ki, hogy a HMD egy új telefonon dolgozik, amit egyszerűen Skyline néven emlegettek. Akkor a készülék egy Nokia Lumia-ra hasonlított, és most @smashx_60 HMD_MEME’S (egy jól ismert HMD szivárogtató) arról számolt be az X-en, hogy egy második Skyline modell is készül, Skyline G2 néven. Még nem világos, hogy ez a modell a Skyline közvetlen utódja lesz-e, vagy egy teljesen különálló eszköz.

HMD Skyline G2

Kamera konfigurációk és dizájn részletek

A készülék hátulján egy tripla kamerarendszer található, de a szivárogtató négy lehetséges konfigurációt is megosztott, mivel a szenzorok pontos típusa még nem biztos:

  1. 108 MP + 12 MP teleobjektív + 8 MP ultraszéles + ToF 3D
  2. 108 MP + 12 MP teleobjektív + 12 MP ultraszéles + ToF 3D
  3. 200 MP + 12 MP teleobjektív + 8 MP ultraszéles + ToF 3D
  4. 50 MP + 50 MP teleobjektív + 50 MP ultraszéles + ToF 3D

Ez a variáció mindenképpen erős hátlapi kamerarendszerre utal, ami ritka manapság. A két Skyline modell közötti fő különbség a készülék vastagsága. Az eredeti szivárgás egy vastagabb alsó kerettel és vékonyabb oldalsó és felső szélekkel rendelkező telefont mutatott be. A G2 viszont vastagabb felső és alsó szélekkel rendelkezik, ami inkább egy régebbi stílust idéz.