Sony egy új, forradalmi gaming roboton dolgozik, amely integrálja a PlayStation rendszert. A japán cég RUID néven fejleszt egy robotot, amely a játékélményt személyre szabott segítséggel és valós idejű támogatással gazdagítja.

A RUID nem csak egy hagyományos robot. Képzeljük el, hogy játék közben egy személyes asszisztens áll rendelkezésünkre, hasonlóan az Alexa vagy Siri rendszerekhez. A robot valós időben segít, személyre szabott élményeket nyújt minden játékos számára, és képes adatokat elemezni, képeket és hangokat rögzíteni, valamint információkat vetíteni különböző felületekre. Például, ha kerékpárod javítására van szükséged, a robot kivetíti az utasításokat a falra, miközben te játszol.

A szabadalom szerint a RUID nem csak hagyományos játékokat futtat, hanem VR alkalmazásokkal is kompatibilis lesz. A beépített kamerákkal figyeli a környezetet, és megfelelően vetíti a játékmenetet a legoptimálisabb felületre. Emellett a robot különféle kontrollerekkel is csatlakoztatható, és segítséget nyújt a játékosoknak a játékmenet során.

Ez az innováció egy új, izgalmas irányt képvisel a gaming világában, amelynek megvalósulása a jövőben tovább fokozhatja a játékosok élményét.