Az idei év eleje jelentős változásokat hozott a magyar mobilszolgáltatások piacán. Az NMHH jelentése szerint 2024. március elejétől mindhárom nagy mobilszolgáltató – a Magyar Telekom, a Vodafone Magyarország és a Yettel Magyarország – inflációkövető díjkorrekciót vezetett be. Ezután rövid időn belül megújították az előfizetéses mobiltelefon-díjcsomagjaikat, és több korábbi tarifacsomagot megszüntettek vagy bejelentették ezek lezárását.

Jelentős változások a tarifacsomagokban

A Vodafone 15,4%-kal, a Yettel 15,3%-kal, míg a Telekom 15%-kal emelte a havi előfizetési díjait. Az új díjcsomagoknál azonban nem alkalmaztak egységes tarifaemelést. Egyes új díjcsomagok akár 30-40%-kal magasabb havi díjjal jelentek meg, míg mások a díjkorrekció előtti szinteken maradtak, de bővebb tartalmat vagy kedvezőbb percdíjakat kínálnak. A Vodafone és a Yettel egyszerűbb és átláthatóbb csomagokat vezettek be, míg a Telekom továbbra is számos kombinációs lehetőséget biztosít.

Új szolgáltatások és trendek

A három szolgáltató mindegyike beépítette kínálatába a korlátlan hang- és adatkeretes csomagokat, és egyre több extra szolgáltatást kínálnak a havi díj részeként. A Telekom és a Yettel például mozicsatorna-előfizetéseket (HBO MAX, Netflix) és netbiztonsági szolgáltatásokat (Biztonság, Netpajzs) is beépítettek csomagjaikba. A kártyás díjcsomagok esetében is növelték az EU-ban is felhasználható adatkereteket, és a Yettel új opciókat vezetett be a kártyás kínálatában.