Csak egy héttel ezelőtt értesültünk róla, hogy a Google búcsút mondott a jelszavaknak a PassKeys megoldás alkalmazásával, amiről már beszámoltunk nektek. Most azonban további alkalmazások váltanak erre az új hitelesítési módszerre. Jelen esetben a WhatsApp-ról beszélünk, amely nemrég jelentette be, hogy támogatja a PassKeys-t, miután előzetesen a béta verziójában tesztelték.

A WhatsApp most már PassKeys támogatással rendelkezik, és ujjlenyomatoddal, arcfelismeréssel vagy PIN-kóddal léphetsz be
A WhatsApp most már PassKeys támogatással rendelkezik, és ujjlenyomatoddal, arcfelismeréssel vagy PIN-kóddal léphetsz be

Ezt a funkciót elsősorban az Android-felhasználók élvezhetik a WhatsApp-on, és a bejelentkezés egyszerűsítésére irányul a közösségi alkalmazásban. Ujjlenyomatoddal, arcoddal vagy a telefonod feloldására használt PIN-kóddal léphetsz be.

A PassKeys használatával nem kell bonyolult jelszavakat létrehoznod vagy megjegyezned, mivel ezek az ujjlenyomattal, arcfelismeréssel vagy a PIN-kóddal létrehozott titkosított digitális kulcsok. A jelszókezelőben vannak tárolva, és más eszközökön is használhatod őket a bejelentkezéshez.

Bár ez a támogatás nagyon is üdvözlendő, a WhatsApp még mindig azon kevés alkalmazások közé tartozik, amely nem kínál kilépési lehetőséget.