A hosszú kihagyás után az Uber ismét Budapestre készül, mégpedig kora nyáron. A cég egyértelmű célt tűzött ki: minél több sofőrt szeretnének a rendszerbe integrálni a magyar fővárosban. A kezdeti terv szerint több mint ezer sofőr áll majd készen, hogy az Uber platformján keresztül szolgáltassanak. Az indulás pozitív hatással lehet mind a helyi közlekedésre, mind a sofőrök jövedelmére, hiszen az Uber ígérete szerint kiemelten magas bevétellel kecsegtetik a csatlakozókat. Különös előny, hogy az első időszakban nem kell jutalékot fizetniük, és egyéb kedvezmények is várják őket.

Az Uber és a Főtaxi leányvállalata, az F Mobilitás közötti együttműködés is új horizontot nyit. Az Uber a helyi tapasztalatokra támaszkodva igyekszik a legjobb szolgáltatást nyújtani a budapestieknek. A sofőrök magyar nyelvű alkalmazásban intézhetnek mindent, de személyes segítséget is kaphatnak a sofőr pontokon. Az Uber alkalmazás különböző új funkciókat is kínál, mint például az utazás előre megrendelése, a biztonsági funkciók, vagy a viteldíj megosztása.

Összességében az Uber újra belépése Budapest piacára új lehetőségeket kínál mind az utasoknak, mind a sofőröknek. A cég globális jelenléte és a helyi társaságokkal való együttműködése várhatóan javítja majd a város közlekedési rendszerét, miközben a taxisoknak új kereseti lehetőségeket biztosít.