Ma érdekes híreink vannak a technológia és a tudomány világából, beleértve egy új partnerséget a Google és a Magic Leap között, a Curve terveit az Apple Pay versenytársának bevezetésére, valamint a Jeep Wagoneer S Trailhawk elektromos koncepciójának részleteit. Olvass tovább, hogy megtudd az összes fontos részletet.

TECH RADAR 02.06.2024 – A nap témái:

1. A Google és a Magic Leap bejelentették stratégiai partnerségüket az XR ökoszisztéma fejlesztésére. Ez az együttműködés a Magic Leap optikai és gyártási szakértelmére összpontosít, és célja innovatív termékek létrehozása. A Google nemrég mutatta be egy AR szemüveg prototípusát a Google I/O rendezvényen, és ez a partnerség segíthet új AR technológiák fejlesztésében. (The Verge)

2. A brit Curve pénzügyi alkalmazás bevezeti az Apple Pay saját verzióját, amely célja a bankok költségeinek csökkentése. A Curve, amely összesíti az ügyfél összes kártyáját egyetlen fizikai betéti kártyára, lehetővé teszi az iPhone-felhasználók számára az érintés nélküli fizetést. Ez a lépés az Apple NFC chiphez való hozzáférés megnyitását követi, így megszüntetve a bankok számára a tranzakciós díjakat. (The Paypers)

3. A Jeep New Yorkban bemutatta első teljesen elektromos SUV-ját az észak-amerikai piac számára, a Wagoneer S-t, és bemutatott egy Trailhawk koncepciót, amelyet off-road használatra terveztek. A Trailhawk koncepció 31,5 hüvelykes gumiabroncsokat, 3D nyomtatott vontatóhorgokat és emelt felfüggesztést tartalmaz. A Jeep nem erősítette meg a gyártást, de jelezte, hogy a jármű valósággá válhat. (The Verge)

4. A Bank of America elemzői előrejelzik, hogy az iPhone többéves frissítési ciklusba lép az IntelliPhones miatt, amelyek fejlett AI telefonok, amelyek olyan funkciókat hoznak, mint a valós idejű nyelvfordítás és az utazási időpontok ütemezése. Várható, hogy ezek az új telefonok hasonló frissítési hullámot indítanak, mint az iPhone 2007-es bevezetésekor. (PhoneArena)

5. A Microsoft közel áll egy megállapodáshoz a Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE) szervezettel, amelyben több millió eurót fizetne egy versenyjogi panasz rendezése érdekében, és hogy megelőzze a jövőbeli panaszokat. A tárgyalások még folyamatban vannak, és a Microsoft és a CISPE még nem érték el a végső megállapodást. (Neowin)

6. A dearMoon projekt, amelyet a japán milliárdos Yusaku Maezawa finanszírozott, lemondták. Maezawa a SpaceX Starship indítási időpontjával kapcsolatos bizonytalanságot említette fő okként. A projekt az első emberi holdkörüli repülés lett volna, de a késések és prioritásváltozások miatt a közeljövőben nem valósítható meg. (Ars Technica)

7. A Google megszólalt az AI keresési eredményekkel kapcsolatban, amelyek azt javasolták, hogy az emberek egyenek köveket és tegyenek ragasztót a pizzára, magyarázva, hogy a rendszer félrevezető kérdésektől és szatirikus tartalmaktól lett megtévesztve. A Google most jobb felismerő mechanizmusokat vezetett be az ilyen válaszok elkerülése érdekében, és a tartalom minőségének és pontosságának javítására összpontosít. (iMore)

8. A Pixel 9 sorozat új benchmarkjai részletezik a Tensor G4 chipsetet és annak 1+3+4 konfigurációját. A tesztek szerény javulásokat mutatnak a Pixel 8-hoz képest, AnTuTu pontszámokkal 1,07 és 1,17 millió pont között. A teljesítmény összehasonlítható a Snapdragon 8 Gen 3-mal, de a Snapdragon 8 Gen 4 bevezetése hátrányba hozhatja a Pixel 9-et más Android zászlóshajókkal szemben. (Android Authority)

9. A WhatsApp 11 új funkciót adott hozzá 2024 májusában, beleértve egy új felhasználói felületet, a hangüzenetek időtartamának meghosszabbítását és az üzenetek rögzítésének képességét akár három üzenetig egy csevegésben. További újdonságok közé tartoznak a rögzített média előnézetei, egy újratervezett rajzszerkesztő és könnyebben hozzáférhető emoji reakciók. A biztonsági fejlesztések és a csatornák kezelési eszközei kiegészítik a frissítéseket. (Android Police)

10. Néhány iOS 18 AI funkcióhoz iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max vagy későbbi modellek szükségesek, ami azt jelenti, hogy ezek a funkciók nem lesznek elérhetők régebbi modelleken. A frissítés AI alapú összefoglalókat tartalmaz az alkalmazásokhoz, mint például az Üzenetek és a Jegyzetek, és az előrehaladott funkciókhoz szükséges az A17 Pro processzor, amely kétszer gyorsabb, mint az A16 Bionic. (PhoneArena)

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, hogy naprakész maradj a legújabb technológiai hírekkel: Mobilissimo Hírlevél