A Media1.hu tudósítása alapján a DIGI Magyarország, a Vodafone Magyarország és az Antenna Hungária modernizálja tévészolgáltatásait. A svájci Kudelski cég Nagra platformjaira építve készülnek megújulni, és ebbe a folyamatba bevonják a 3SS, a Sagemcom és az XroadMedia vállalatokat is.

A fő cél az, hogy változatos, személyre szabott és modern televíziós szolgáltatásokkal rukkoljanak elő. Az új platformok nem csak a megszokott lineáris tévét kínálják majd, hanem például műsorvisszanéző és egyéb korszerű digitális funkciókat is. A változások során lehetőség nyílik majd előfizetéses és tranzakciós alapú digitális szolgáltatásokra is.

Mivel az új rendszerek a Nagra OpenTV Video Platformra és a NAGRA Security Services Platformra épülnek, a felhasználók minden eszközön, legyen az kábel, IPTV, mobilstreaming vagy játékkonzol, biztonságos és személyre szabott szolgáltatást kaphatnak. Vagyis a DIGI, a Vodafone és az Antenna Hungária előfizetői nem csak otthon, hanem útközben is élvezhetik majd az új szolgáltatásokat.

Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy a Nagra platformot azért választották, mert egy gyorsan növekvő infokommunikációs vállalathoz méltó, modern és jövőbiztos megoldásra volt szükség. A megújulás nem csak a felhasználói élmény javítására szolgál, hanem az egész szolgáltatás hosszú távú fenntarthatóságát is biztosítja.

Az új platformok bevezetése nem csak a felhasználóknak jó hír. A Vodafone, a DIGI és az Antenna Hungária is új bevételekre számíthat, mivel a modernizációval új, fizetős szolgáltatások is megjelennek a palettán.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!