Manapság már nem csak az a kérdés, hogy milyen erős lapka vagy mennyi memória van a gépben. A vállalati és kreatív projektek sikeréhez gyors és megbízható hálózati kapcsolat is elengedhetetlen. Erre ad most megoldást a QNAP legújabb fejlesztése, a QXG-25G2SF-E810 típusú, kétportos 25 GbE hálózati bővítőkártya.

QNAP QXG-25G2SF-E810
QNAP QXG-25G2SF-E810

A kártya az Intel E810-XXVAM2 Ethernet-vezérlővel érkezik és PCIe Gen 4-et is támogat. A lapka visszafele is kompatibilis a PCIe Gen 3-mal, így könnyen telepíthető nem csak a QNAP NAS készülékeibe, hanem Windows és Linux alapú rendszerekbe is. Így kiváló választás lehet, ha alacsony késleltetésű és nagy sebességű hálózati megoldásra van szükség.

QNAP QXG-25G2SF-E810
QNAP QXG-25G2SF-E810

Ezen kívül, a bővítőkártya 50 Gbps-os sávszélességet is képes támogatni, ami különösen hasznos lehet nagy fájlok gyors megosztásához vagy intenzív adatátviteli feladatokhoz. Nem csak gyors, de költséghatékony is, kiváltképp ha a QNAP TS-h2287XU-RP NAS-készülékkel párosítják.

A termékhez illesztőprogramok is szükségesek, amelyeket az Intel hivatalos weboldaláról lehet letölteni, kompatibilis az új Windows 11 és az Ubuntu 20.04 LTS rendszerekkel is.

Ha te is komolyan veszed a vállalati vagy kreatív projekteket és nem szeretnél kompromisszumokat kötni a hálózati sebesség terén, érdemes megfontolnod a QNAP új kártyájának beszerzését.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!