Az Apple bejelentette, hogy kiterjeszti az otthoni javítási szolgáltatásait Európában, lehetővé téve az iPhone-ok és más Apple termékek otthoni javítását. Az Apple Diagnostics mostantól 33 európai országban érhető el, bár a pontos lista nem nyilvános, feltételezhető, hogy Magyarország is köztük van.

Apple Self Service
Apple Self Service

Az Apple önjavítási programja már elérhető az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban. Korábban a szoftver csak hivatalos technikusok számára volt elérhető, de most már a hétköznapi felhasználók számára is hozzáférhetővé vált. A program az iPhone, Mac, és Studio Display javítását teszi lehetővé.

Az Apple Self Service programjának részletei

Az Apple három évvel ezelőtt indította el az önjavítási programját az USA-ban, amely három elemet biztosít: cserélhető alkatrészeket, javítóeszközöket és eredeti kézikönyveket. Jelenleg 42 Apple eszközt fed le a program, és az érintett országokban – köztük feltehetően Magyarországon is – hozzáférést biztosít az iPhone SE-től az iPhone 12-től 15-ig terjedő modellekhez, valamint Mac és Studio Display eszközökhöz.

A felhasználók akkumulátorokat, kijelzőket és egyéb alapvető alkatrészeket vásárolhatnak. A megrendeléshez a készülék sorozatszámát kell megadni, így az Apple biztosítja, hogy az önjavítási programot ne használják szervizboltok. Továbbá, a kedvezmény igénybevételéhez a meghibásodott alkatrészt vissza kell küldeni az Apple-nek.