Július vége komoly újdonságokat tartogat a Samsungtól, többek között új okosórákat is, melyeket az Unpacked esemény keretében mutatnak be. Ezzel párhuzamosan a dél-koreai cég elindította One UI 5 Watch Beta programját, amely jelenleg csak Dél-Koreában és az Egyesült Államokban élő felhasználók számára érhető el a Samsung Members alkalmazáson keresztül.

Az új frissítés elsődlegesen a Samsung Galaxy Watch4 és Galaxy Watch5 modellekhez érkezik, és körülbelül 1.7 – 1.8 GB helyet foglal. Az Android 13-alapú One UI 5 Watch és Wear OS 4 rendszerre történik a váltás. Az újdonságok között szerepel egy új alvásfigyelő asszisztens, a SmartThings integrációja, és a SOS funkció továbbfejlesztett implementációja.

Samsung Watch 4 és Watch 5 modellek frissülnek, megérkezik a One UI 5 Watch Beta felület

Az újítások között új óraszámlapokat is találunk, vertikális elrendezéssel, hogy könnyebb legyen a számlapok felfedezése, továbbá van lehetőség időzítő indítására közvetlenül egy widgetből. További extra hívási parancsok és alkalmazások szervezési lehetőségei is megjelentek.

Fontos megjegyezni, hogy július végén érkeznek a Samsung Galaxy Watch 6 modellek, amelyek gyárilag már a One UI 5 Watch rendszerrel érkeznek.