Az elmúlt napokban szinte hajtogatható telefonokkal árasztják el a piacot, és most a Samsung Galaxy Z Flip 5 és Galaxy Z Fold 5 után a OnePlus is bemutatja első hajtogatható telefonját. Az új készülék a hírek szerint 2023 augusztusában érkezik, így közvetlenül versenybe száll a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5, valamint a Motorola három hajtogatható telefonja ellen.

A OnePlus a BBK konglomerátum része, amelyhez az OPPO és vivo is tartozik, így első gondolatra felmerülhet, hogy az új hajtogatható telefon talán csak a már meglévő modellek újragondolása lesz. Azonban a OnePlus hajtogatható telefonja már kapott néhány ízelítőt, és a híresztelések szerint a 3. negyedévben fog megjelenni.

A Max Jambor szerint az új készülék augusztusban fog debütálni, bár néhány halasztás és a naptárban történő változások miatt előfordulhat, hogy az őszi hónapokra tolódik a megjelenés, és Android 14 lesz előretelepítve. Érdekes lehet, hogy a Samsung talán már korábban tudott a OnePlus újdonságáról, ezért döntött úgy, hogy a Z Flip 5 és Fold 5 bevezetését július végére időzíti.

Korábban azt pletykálták, hogy a OnePlus valójában két hajtogatható telefonon dolgozik, egyik a Flip, a másik a Fold versenytársa lenne. Most azonban úgy tűnik, hogy a stratégia megváltozott, és a OnePlus Flip csak 2024-ben jön. Az elsőként érkező Fold modellről nemrégiben szivárogtak ki a következő specifikációk: 8 hüvelykes belső kijelző, Snapdragon 8 Gen 2 processzor, hármas kamera 50 MP fő szenzorral, 48 MP ultrawide és 64 MP telephoto. Az előzetes információk alapján az OPPO Find N2 nagyobb változatát várjuk.