Bár az Apple WWDC 2023 rendezvénye lezárult, továbbra is napvilágot látnak részletek az új termékekről, jelen esetben az iOS 17-ről. Az év utolsó nagy híre, hogy az Apple Térképek, sok évvel a Google Maps után, offline térkép lehetőséget kap. A következő sorokban további információkat találunk.

Mit jelent ez a funkció? Azt, hogy bármilyen térképet offline módon is elérhetünk az Apple Térképeken, amelyet letöltöttünk, bárhonnan, bármikor, akkor is, ha nincs Wi-Fi vagy mobilnet. Ez rendkívül hasznos funkció azokban a területeken, ahol nincs jel és folytatni szeretnénk a már megtervezett útvonalon anélkül, hogy eltérnénk az előre meghatározott útvonalról.

A funkció az iOS 17 része lesz, és megtudhatjuk, hogy letölthetünk specifikus területeket a térképről és elérhetjük a turn-by-turn navigációt az offline Maps segítségével. Emellett láthatjuk az érkezés várható idejét és keresgélhetünk helyeket a Térképeken. Az USA-ban és más nagy országokban megjelennek majd a lakóautók számára elérhető táborhelyek, valamint az elektromos töltőállomások támogatása.

Így tehát, várhatóan ősszel élvezhetjük majd az offline térképeket az Apple Maps-en. Kíváncsian várjuk, hogy ez a változás meggyőzi-e a felhasználókat arra, hogy lemondjanak a Waze-ről vagy a Google Maps-ről.