A Samsung bemutatta új csúcs okosóráját, a Galaxy Watch Ultra-t, amely a Galaxy Z Flip6 és Z Fold6 mellett vonzotta a reflektorfényt. Az új modell célja, hogy versenyre keljen az Apple Ultra 2-vel. Teljesen új dizájn, nagyobb kijelző, új Exynos processzor és egy lenyűgöző akkumulátor jellemzi. Emellett az egészségügyi szenzorokkal képes a korai betegségek, például a cukorbetegség, a stroke és a szívinfarktus jeleinek felismerésére.

Galaxy Watch Ultra: a Samsung új csúcs okosórája korai betegségfelismeréssel
Galaxy Watch Ultra: a Samsung új csúcs okosórája korai betegségfelismeréssel

Méretek és specifikációk

A Galaxy Watch Ultra méretei 47.4 x 47.4 x 12.1 mm, súlya 60.5 gramm. Titán házzal rendelkezik, IP68 vízállósági tanúsítvánnyal és akár 100 méteres mélységben is használható sós vízben is. MIL-STD-810H szabvány szerint készült a megnövelt ellenállóság érdekében. Az 1.5 inch-es AMOLED kijelző 480 x 480 pixeles felbontással és Always On Display támogatással rendelkezik. Az új Exynos W1000 processzor 3nm technológiával készült, amely növeli a teljesítményt és az akkumulátor élettartamát is.

Az órában 590 mAh-s akkumulátor található, amely gyorsan tölthető. 2 GB RAM és 32 GB tárhely biztosítja a zökkenőmentes működést. Az érzékelők között megtalálható az EKG, SpO2, Vo2Max, hőmérséklet, barométer, giroszkóp, altiméter, gyorsulásmérő, geomágneses szenzor és a környezeti fény érzékelő.

Kapcsolódási lehetőségek és funkciók

A Galaxy Watch Ultra támogatja a Wi-Fi dual-band, Bluetooth 5.3, NFC és GPS, Glonass, Beidou, Galileo navigációs rendszereket. Az óra képes a szívritmus, a vér oxigénszintje és a stressz szintjének monitorozására. Az infravörös technológiát használó hőmérsékletérzékelő pontos adatokat szolgáltat. Újdonság az AGEs (Advanced Glycation End-products) mérés, ami a metabolikus korunkra utal, és diétánk, valamint életmódunk hatását tükrözi. Emelkedett AGEs szint esetén nagyobb a kockázat súlyos betegségek, mint a cukorbetegség, szívinfarktus vagy stroke kialakulására.

Különleges jellemzők

A jobb oldalon található egy gyorsgomb, amely azonnali edzésindítást és -irányítást tesz lehetővé, valamint SOS módot aktivál vészhelyzet esetén. Az óra tartalmaz egy Night Mode-ot is, amely optimális olvasási élményt nyújt sötétben, és a kijelző fényereje akár 3000 nits is lehet. Az óra 100 órás üzemidőt kínál Power Saving módban, és körülbelül 48 órát Exercise Power Saving módban.

Ár és elérhetőség

A Samsung Galaxy Watch Ultra Magyarországon előrendelhető a Samsung hivatalos oldalán 279 991 Ft-os áron. Az előrendelők ráadás szövet szíjat és 25 000 Ft kedvezményt kapnak.