A Samsung Galaxy S25 Ultra már most annyi szivárgást generált, mint az új Flip és Fold modellek, pedig azokra csak két hetet kell várni, míg az S25 megjelenése fél év múlva várható. A legújabb információk szerint a Galaxy S25 Ultra dizájnja jelentősen változik, a híres tippelő, Ice Universe szerint a készülék a Galaxy Note 7-re fog hasonlítani.

Az S25 Ultra új dizájnja lekerekített formákat kap, szemben az S24 Ultra szögletes, egyenes vonalaival. A szögletes dizájn problémája, hogy hosszan tartó használat közben kényelmetlen lehet, “bevág” a kézbe. Az új, lekerekített keret kényelmesebb használatot ígér, és az is elképzelhető, hogy a kijelző is enyhén ívelt lesz, ahogy a forrás sugallja.

Új belső hardver és kamera

Szóba került az is, hogy a Samsung Galaxy S25 Ultra egyes változataiban MediaTek lapka is helyet kaphat, a megszokott Snapdragon 8 Gen 4 és Exynos 2500 lapkák mellett. Ez mindenképp érdekes irányváltás lenne a Samsungtól.

Júniusban további hírek érkeztek az S25 Ultra kamerarendszeréről is. Az új modell a Samsung ISOCELL JN1 szenzort kapja, amely 1/2.76 inch méretű és 50 MP felbontású. Ez kisebb, mint az S24 Ultra szenzora, de a felbontása változatlanul 50 MP. A 3x optikai zoomos teleobjektív is egy új, 1/3 inch-es ISOCELL szenzort kap, amely szintén 50 MP felbontású lesz, ahogy az ultraszéles látószögű kamera is.

Fejlettebb algoritmusok a jobb fotókért

A Samsung új algoritmusokat is fejleszt, amelyek a fotók minőségét hivatottak javítani. Ezek az újítások minden bizonnyal jelentős előrelépést hoznak majd a képalkotás terén, így az S25 Ultra fotós képességei várhatóan felülmúlják elődjéit.