Az HBO sikeres sorozata, a “Succession”, amely számos Emmy-díjat nyert, újabb nagy dobásra készül. Az alkotók egy “Harry Potter” sorozaton dolgoznak, amely az HBO és a MAX csatornákon lesz elérhető.

Ez a projekt ígéretes, hiszen egy „hű adaptációt” ígérnek J.K. Rowling könyvsorozatának. Az írónő maga is executive producerként vesz részt a munkálatokban, és az első évad 2026-ban kerül bemutatásra. Bár még nincs hivatalos cím és a szereplőgárda sem ismert, már tudni lehet, hogy Mark Mylod és Francesca Gardiner rendezik a sorozatot. Mylod a “Succession” mellett a “Game of Thrones” és “The Last of Us” epizódjait is rendezte, míg Gardiner a “His Dark Materials” munkálataiban vett részt.

J.K. Rowling így nyilatkozott a sorozatról: „Nagyon izgatott vagyok, hogy bejelenthetem a rendezőt és a forgatókönyvírót, akiket a produkciós csapat részeként interjúvoltam meg. Mindkettőjüknek valódi szenvedélye van a Harry Potter iránt, és miután elolvastam Francesca pilot forgatókönyvét és meghallgattam Mark vízióját, biztos vagyok benne, hogy a sorozat felülmúlja az elvárásokat.”

A sorozat több évadon át fogja újra elmesélni az eredeti nyolc filmet, amelyben Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint játszották a főszerepeket. A “Harry Potter” könyvsorozat több mint 600 millió példányban kelt el, a filmek pedig 7,7 milliárd dollár bevételt hoztak. Jelenleg új, fiatal színészeket keresnek, hogy életre keltsék a varázslótanoncokat.