A nyár egyik legmeglepőbb híre a Samsung Galaxy S25 sorozat kapcsán érkezett. A dél-koreai FNNews szerint a Samsung fontolóra veszi a MediaTek Dimensity lapkák használatát a következő csúcskategóriás készülékeiben. Ez a döntés hátterében az állhat, hogy a Snapdragon 8 Gen4 ára jelentősen megemelkedik, miközben az Exynos 2500 teljesítménye nem éri el a kívánt szintet.

Jelenleg a Snapdragon 8 Gen3 ára 190-200 dollár körül mozog, de a Gen4 akár 260 dollárba is kerülhet. Az Exynos 2500-nál pedig a jelenlegi 40%-os termelési hatékonyság nem elegendő a tömeggyártás megkezdéséhez, a cél a 60%-os hatékonyság elérése augusztusig. Ha ez nem sikerül, a Samsung kénytelen lehet a MediaTek megoldásaihoz fordulni, vagy ez az egész lépés csak egy taktika a Qualcomm árrésének csökkentésére.

Ha a Samsung ténylegesen a MediaTek lapkák mellett dönt, az komoly hatással lehet az iparágra. Más gyártók is követhetik a példát, ami végső soron arra kényszerítheti a Qualcommot, hogy mérsékelje a processzorai árát.