Októberben a Qualcomm bejelenti a Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészletet, amelyet elsőként a Xiaomi 15 és Xiaomi 15 Pro készülékekben láthatunk viszont. A két okostelefon bemutatása szintén októberre várható.

Xiaomi 15 Pro: Új kamera, változó rekesznyílás nélkül
Xiaomi 15 Pro: Új kamera, változó rekesznyílás nélkül

A Xiaomi 15 Pro most kiszivárgott specifikációi szerint az új fő kamera 50 MP-es felbontással és egy „szuper nagy” szenzorral érkezik, de a változó rekesznyílás megszűnik. A kínai Digital Chat Station tippelő szerint a korábbi modell változó rekesznyílását egyetlen, de széles fix rekesznyílás váltja fel.

Kamerák és kijelző

A fő kamera mellett egy 50 MP-es, 3x teleobjektíves periszkóp zoom kamera is helyet kap, és az egész készülék kicsit vékonyabb lesz az elődjénél. Az ultranagy látószögű kamera szintén 50 MP-es lesz, a fő kamera pedig a 1 colos OmniVision OV50K szenzort használja majd, míg a periszkóp zoom kamera a Sony IMX882 szenzorra épül.

A kijelző 2K felbontású, mikro-ívelt lesz, hasonlóan a Xiaomi 14 Ultra-hoz. Ezen kívül a Xiaomi 15 Pro egy extra nagy akkumulátort és ultrahangos kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót is kap.

Nemzetközi elérhetőség kérdése

A Xiaomi 14 Pro hivatalosan sosem jelent meg Kínán kívül, és sajnos a Xiaomi 15 Pro is hasonló sorsra juthat, így a nemzetközi elérhetősége egyelőre kérdéses.